Devlet Övünç Madalyası Töreninde Erdoğan'ı Duygulandıran Sözler

'Devlet Övünç Madalyası' töreninde Gazi Nevzat Murat'ın 'Bizim yaralanmamız hiç. Çünkü canımızı verebilecek vatan için uğraşıyoruz' sözleri Erdoğan'ı duygulandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet Övünç Madalyası Töreninde Erdoğan'ı Duygulandıran Sözler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi' töreninde Gazi Polis Memuru Nevzat Murat'ın madalyasını alırken, tedavisinde vazife piyasa GATA personeline teşekkür etmesi ve 'Bizim yaralanmamız hiç. Çünkü canımızı verebilecek, yaşayabilecek bir yurt için uğraşıyoruz' sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandırdı.

Erdoğan törende 'Al bayrağı şerefle, gururla göklerde dalgalandırmak, üstünde bu bayrağın olduğu pasaportun itibarını yükseltmekle olur. Bu milletin onurunu korumak, onun refah seviyesini yükseltmekle olur. Biz, başkaları bunun şeklinde hamasetle, lafla, sözle, bağırarak, çağırarak değil, işte bu biçimde Türkiye'mize hizmet ediyoruz' dedi.

İşte Erdoğan'ın 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi' töreninde yaptığı konuşmadan satırbaşları:

'Bugün, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı alacak bütün asker ve polis kardeşlerimize, onların ailelerine, ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakarlıkları sebebi ile İçten şükranlarımı sunuyorum.

'SAVAŞA GİDENİN ARDINDAN...'

'Bizim kültürümüzde savaşa gidenin, mücadeleye gidenin peşinden güzel bir söz kullanılır. Denilir ki, 'iki güzelden biri'. Yani, bu bireyler için, şehitlikten ya da gazilikten birisi temenni edilir. Sizler, 'iki güzelden biri'ne kavuşmanın şerefine, izzetine, ikramına nail olmuş nadide insanlarsınız. Sadece dünya hayatına ilişkin zevkleri seçenlerle sonsuz mutluluğu, yani şehitliği, gaziliği seçenler arasındaki mücadelenin kazananı, esasen en baştan bellidir. Buradaki kazanç, dünyadaki geçici başarıyı kimin elde ettiğiyle ilgili değildir; bu sonsuz saadete nail olmakla ilgilidir. Bunun için şehitler, kıyamette şefaat ayrıcalığına sahip kılınmış zümreler içerisinde yer alır.

'KANI DÖKÜLENİN MÜKAFATI BÜYÜKTÜR'

Gazilerimiz, 'Allah bize yeter. O ne güzel vekildir' buyruğu ilahisine müsait şekilde verdikleri mücadeleyle bu şerefli unvana sahip olmuşlardır. Peygamberimiz, 'Allah rızası için sınırda bir gece nöbet beklemek, dünyadan ve dünyadakilerden hayırlıdır' buyuruyor. 'Allah yolunda ayağı tozlanan kimseye cehennem ateşi dokunmuyorsa', bu uğurda yaralanan, kanını döken, uzuvlarını kaybedenlerin ecrini bundan böyle siz adisyon edin. Allah sizlerin nezdinde bütün gazilerimizden, şehitlerimizden razı olsun.'

ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN SÖZLER

Konuşmasının peşinden Erdoğan, Ankara'da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını tevcih etti.

Erdoğan'ın, madalya tevcihleri sırasında, gaziler ve şehit yakınları içerisinde İçten diyaloglar da yaşandı. Yarasından ötürü konuşma güçlüğü çeken, Gazi Polis Memuru Nevzat Murat'ın madalyasını alırken, tedavisinde vazife piyasa GATA personeline teşekkür etmesi ve 'Bizim yaralanmamız hiç. Çünkü canımızı verebilecek, yaşayabilecek bir yurt için uğraşıyoruz' sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandırdı.

SALONDA GÜLÜMSETEN GÖRÜNTÜLER

Gazi Jandarma Astsubay Başçavuş Veli Güven'in, madalyasını almak için sahneye çıktığı sırada çocuğunun sahnede koşturması ve Türk Bayrağına sarılması salonda gülümsemelere ve alkışa sebep oldu.

Madalyasını almak için sahneye tekerlekli İskemle ile çıkan Gazi Jandarma Komando Er Yavuz Papağan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Muş'ta yapılacak nikah töreni çağırma etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye çocuklarıyla çıkan gazilerin bazılarına 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı.

Madalya piyasa gazi ve şehit yakınlarının aileleriyle anı fotoğrafı da çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tevcih töreninin peşinden madalya malikleri onuruna resepsiyon verdi.

Erdoğan'ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih ettiği şehit yakını ve gaziler alfabetik sırayla şöyle:

'Gazi Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Özkaya, Gazi İstihkam Astsubay Başçavuş Ali Ayar, Gazi Piyade Çavuş Emrah Karaduman, Gazi Polis Memuru Emrah Kozan, Gazi Polis Memuru Erdem Orhan, Gazi Bakım Astsubay Başçavuş Fahri Bozkurt, Gazi Polis Memuru Fatih Kale, Gazi Polis Memuru Haluk Demirtaş, Gazi Jandarma Uzman Çavuş İsa Bulut, Gazi Polis Memuru Kadir Yanık, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mahmut Kavak hesabına kızı Hülya Kavak, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Tunç, Gazi Jandarma Üsteğmen Musa Kılıçaslan, Gazi Piyade Er Mustafa Aybayın, Gazi Polis Memuru Mustafa Gök, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Muttalip Akıncı, Polis Memuru Nevzat Murat, Gazi Tankçı Uzman Çavuş Ömer İfrazlı, Gazi Emniyet Amiri lider Çelik, Gazi Piyade Yüzbaşı hür Belen, Şehit İstihkam Uzman Çavuş Sercan Öztürk hesabına babası Ertan Öztürk, Gazi Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Serdar Şahinoğlu, Gazi Polis Memuru Veli Murad Taşlı, Gazi Jandarma Astsubay Başçavuş Veli Güven, Gazi Jandarma Komando Er Yavuz Papağan, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yusuf Akkuş, Gazi Jandarma Astsubay Çavuş Yusuf Taşkın.'

44 İLDE EŞ ZAMANLI TÖREN

Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni, 2010'dan bu güne kadar ilk kere gerçekleştirilirken, merasim 44 ilde eş zamanlı şekilde yapıldı. İllerde valiliklerin organizasyonuyla madalyalar sahiplerine verildi. Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Karaman, Bartın, Batman, Yalova, Karabük ve Osmaniye illerinde düzenlenen törenler kapsamında yekün 212 gazi ve şehit yakınına madalyaları verildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar