Devlet okulunun bahçesi uyuşturucu ve tinercilerin mekanı

Eğitim kalitesi açısından son sıralarda bulunan Diyarbakır’da okullar, adeta suç örgütlerinin ablukası altında.

Google Haberlere Abone ol
Devlet okulunun bahçesi uyuşturucu ve tinercilerin mekanı

Eğitim kalitesi açısından son sıralarda bulunan Diyarbakır’da okullar, adeta suç örgütlerinin ablukası altında. Birçok okulun bahçesi, özellikle gece esrar ve bali kullananlar tarafından işgal ediliyor. Bunlardan biri de Bağlar ilçesindeki Faik Ali İlköğretim Ortaokulu. Gündüz sokak satıcılarının çevresinde yer aldığı okulda, geceleri ise okul bahçesinde, kantinin önündeki boş müştemilatlar, bağımlıların mekânı oluyor.

Türkiye’de en çok esrar Diyarbakır kırsalında yetiştiriliyor. Lice, Kulp, Hani ve Kocaköy bölgesinde yıllık ortalama 3 bin tondan fazla zehir üretiliyor. Dünyanın dört bir yanına gönderilen esrar, Diyarbakır’da okulları de etkisi altına almış. Şehirde uyuşturucu kullanma yaşı her geçen gün düşüyor. Bağımlı hale gelen gençler, şehirde sokak satıcılarından çok rahat uyuşturucu madde bulabiliyor. Türkiye’nin eğitim sıralamasında en son sırada yer alan Bağlar’da okulların durumu içler acısı. Madde bağımlıları artık okul bahçelerini kullanmaya başladı. Bağlar’ın Nükhet Coşkun Akyol Caddesi üzerinde bulunan Faik Ali İlköğretim Ortaokulu’nun bahçesi, eğitim saatleri dışında madde bağımlısı ve tinercilerin mekânı haline geldi. Okulun bahçesinde bulunan kantinin hemen önündeki üstü kapalı müştemilatı uyuşturucu alma yeri olarak kullanan kişiler, yine burada geceleri uyuşturucu alıyor. Sabahları okula gelen öğrenciler, okul bahçesindeki uyuşturucu maddenin alınması için yapılan düzeneklere, yakılan ateş izlerine şahit oluyor. Öğrencilerin kantinden alış veriş yaptığı pencerenin önünde bulunan zehir düzeneklerine okul yönetiminin bir müdahalede bulunmaması dikkat çekiyor.

"DEVLET OKULLARININ HALİ İÇLER ACISI"

Bu duruma şahit olan veliler, Milli Eğitim’e tepki gösterdi. Çocuklarının her sabah okul bahçesinde esrar kullanmak için kurulan düzenekleri, yakılan ateş küllerini gördüğünü ve bundan etkilendiğini belirten veliler, milli eğitimin buna sessiz kaldığını anlatıyor. Veliler, “Son günlerde sayın Başbakan devlet okulları bize yeter diyordu. Gelsinler bu devlet okullarının halini görsünler.” şeklinde seslendi.

Velilerden Adnan B., bu duruma hem okul yönetiminin hem güvenlik güçlerinin sessiz kaldığını belirterek, “Ortaokulun bahçesinde kimliği belirsiz kişilerce her gece esrar partisi düzenleniyor. Bir değil, iki değil. Okul çalışanlarıyla görüştüm, bana, ‘Biz de bu işten rahatsızız ama ne yapabiliriz, polise bildiriyoruz, polis, içmek suç değil deyip olaya müdahale etmiyor. Her gece okulun bahçesine gelip esrar partisi yapıyorlar. Okulun kapısını kapatıyoruz ama her seferinde ya onlar kapının kilidini kırıp içeri geliyor ya da bahçenin kenarından okulun içine girip esrar partisi düzenliyorlar’ diyor. Okul çalışanı bunu söylüyorsa yönetim ne yapıyor?” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar