Devlet himayesindeki genç kızlar sertifikalarına kavuştu

Murat Akdoğan Vakfı’nın katkılarıyla hayata geçen ‘Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi’ kapsamında eğitimini tamamlayan kızlara sertifikaları verildi.

Google Haberlere Abone ol
Devlet himayesindeki genç kızlar sertifikalarına kavuştu

Murat Akdoğan Vakfı’nın katkılarıyla hayata geçen ‘Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi’ kapsamında eğitimini tamamlayan kızlara sertifikaları verildi. Vakfın kurucusu Murat Akdoğan, yeni bir proje ile eğitim fakültesi öğrencilerine burs verip, onların da diğer öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlamasını sağlayacaklarını söyledi.

Murat Akdoğan Vakfı ve Kalkınma Ajansı’nın ortak yürüttüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün destek verdiğini ‘Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Projesi’nde başarılı olan genç kızlara sertifikaları verildi. Ataşehir Estethica’da düzenlenen törene Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Murat Akdoğan, sertifikaya hak kazanan öğrenciler ve eğitimciler katıldı. Projeye ilişkin konuşan Murat Akdoğan, “Her şeyden önce bakanımızın desteği çok güzeldi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün, Kalkınma Ajansımızın, ekibin gayreti, çabası, fedakarlıkları güzeldi ancak öğrenciler daha güzel.” dedi.

Sertifika almaya hak kazanan öğrencilere seslenen Akdoğan, “Siz elinizi uzattınız, biz tuttuk. Yaşadığınız zorluklar sizin kaderiniz değil, bir kere bunu kabul etmeniz gerekir. Eğer ben yaşadıklarımı kader olarak değerlendirseydim bugün buralarda olmazdım Zorluklar bizi besleyen birer güç kaynakları olduğu zaman aslında başarılı olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Yeni bir projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını anlatan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni bir projemiz de olacak. Eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adaylarımıza özel bir burs vereceğiz. Eğitim fakültesi 3. sınıf, 4. Sınıf öğrencilerine diyeceğiz ki, ‘size bu bursu karşılıklı veriyoruz. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yardımcı olacaksınız. Onların üniversite kazanmasına sebep olacaksınız’ Öğretmen adaylarına burs vereceğiz, onlar üniversite okumak isteyen öğrencilerimize ders verecek. Bu şekilde haksız rekabeti ortadan kaldıracağız.”

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verildi. Öğrenciler de aldıkları eğitim ve sonrasındaki kazanımlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar