Devlet Bahçeli, ‘çatı adayı’ için eski cumhurbaşkanları ile görüşecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığına ‘çatı adayı’ önerisini görüşmek için eski cumhurbaşkanları ile bir araya gelecek. Bu kapsamda Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i...

Google Haberlere Abone ol
Devlet Bahçeli, ‘çatı adayı’ için eski cumhurbaşkanları ile görüşecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığına ‘çatı adayı’ önerisini görüşmek için eski cumhurbaşkanları ile bir araya gelecek. Bu kapsamda Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret edecek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın bildirdiğine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çatı adayı tespiti ile ilgili temas ve görüşmelerine, 16 Mayıs 2014 tarihinde (yarın) eski cumhurbaşkanlarını ziyaret ederek başlayacak. Cumhurbaşkanlığı mevkiinin hiçbir ideolojinin, hiçbir zümrenin, hiçbir çıkar grubunun emanet ve emrinde olmaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, ‘‘Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı makamının millî iradenin ortak çatısı, ortak yüzü, ortak refleksi olması gerektiği görüşünü dile getirmiş; o bakımdan herkesin benimseyeceği, “İşte aradığım bu!” diyebileceği bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinin ehemmiyetine işaret etmiştir.’’ denildi.

ÇANKAYA’NIN 12. İSMİ TESPİT EDİLECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ortak çatı adayı tespiti ile ilgili temas ve görüşmelerine yarından itibaren eski cumhurbaşkanlarını ziyaret ederek başlayacağı kaydedildi. Açıklamada, ‘‘Bu amaçla Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’i 16 Mayıs 2014 Cuma günü saat 16.30’da, 10. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’i ise 20 Mayıs 2014 Salı günü saat 14.30’da konutlarında ziyaret edecektir. Partiler üstü bir gaye ile Çankaya’nın 12. değerli ismini tespite yönelik bu ziyaretler sırasında eski cumhurbaşkanlarımızın düşüncelerine müracaat edilecek ve görüş alışverişinde bulunulacaktır.’’ ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar