Deutsche Telekom küçük şehirlerde interneti hızlandıracak

Şimdiye kadar yoğunluklu olarak büyük şehirlerdeki müşterilerine konsantre olan Deutsche Telekom, nihayet küçük ölçekli yerleşim birimlerinde de internet altyapısında modernizasyon çalışması başlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Deutsche Telekom küçük şehirlerde interneti hızlandıracak

Şimdiye kadar yoğunluklu olarak büyük şehirlerdeki müşterilerine konsantre olan Deutsche Telekom, nihayet küçük ölçekli yerleşim birimlerinde de internet altyapısında modernizasyon çalışması başlatıyor. 2018 yılına kadar internetin hızı en az 50 Mbit/s olacak.

Almanya’da internet altyapısında modernleştirme çalışmaları devam ediyor. Daha önce ağırlıklı olarak büyük şehirlerdeki altyapıyı elden geçiren Deutsche Telekom, rekabette geri kaldığı küçük şehirlere yönelmeye başladı.

Deutsche Telekom, başta Hamburg, Münih, Berlin, Frankfurt gibi şehirler olmak üzere büyük şehirlerde rakiplerine çok sayıda müşteriyi kaybetmiş bulunuyor. Bunu telafi edebilmek için de yeni stratejiler geliştirmeye çalışıyor.

Özellikle şimdiye kadar internet hızının çok düşük olduğu Doğu Almanya başta olmak üzere şirket, taşrada interneti hızlandırmak için kolları sıvadı. Edinilen bilgilere göre, DT’ye bu bölgelerde çok fazla talep geliyor ve yapılan sözleşmelerin sayısı artıyor.

Federal Altyapı Bakanı Alexander Dobrinth 2018 yılına kadar Almanya’da özellikle taşrada internet hızını 50 Mbit/s’ye çıkarmak için başlattıkları projenin hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Deutsche Telekom ise sektörde artan rekabet nedeniyle bu tarihe kadar kendi müşterilerine internet hızını bazı yerlerde 100 Mbit/s’ye çıkarma vaadinde bulunuyor. CİHAN

Yorumlar