Destici: Türkiye'yi yönetenler ya sahip çıkacak ya da çekip gidecekler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi tarafından Kızılay'da düzenlenen 'Türkmeneli’ne Sahip Çık' etkinliğine katıldı. Gıda yardımlarıyla bu işin geçiştirilemeyeceğini belirten Destici, "Türkiye’yi yönetenler...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Türkiye'yi yönetenler ya sahip çıkacak ya da çekip gidecekler

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi tarafından Kızılay'da düzenlenen 'Türkmeneli’ne Sahip Çık' etkinliğine katıldı. Gıda yardımlarıyla bu işin geçiştirilemeyeceğini belirten Destici, "Türkiye’yi yönetenler ya bu beklentileri karşılayacaklar ya Türkmenlere, mazlumlara Türk dünyasına sahip çıkacaklar. Ya da çekip gidecekler, sahip çıkacaklar, oraya gelecekler." dedi.

Seçim otobüsü üzerinden, toplanan kalabalığa seslenen Destici, dünya coğrafyasına göz gezdirildiğinde, hangi İslam ve Türk coğrafyasına bakılırsa bakılsın kan, gözyaşı, katliam ve vahşet gördüklerini söyledi. “Bunlar neden İslam dünyasında oluyor, bunlar niye Türk dünyasında oluyor?” diye soran Destici, “Dünyanın başka yerlerinde niye olmuyor. Elbette ki biz dünyanın hiçbir yerinde olmasını istemeyiz. Ama bizim karşı çıkmamız, niye sadece Türmeneli’nde Türklere katliam yapılıyor. Doğu Türkistan’da, Uygur Türkleri kardeşlerimize katliam yapılıyor. Ve bunlara niye hiç kimse sahip çıkmıyor?” diye konuştu.

IŞİD diye bir terör örgütünün, Suriye’den çıkıp Irak’a doğru ilerlediğini hatırlatan Destici, örgütün hedefinin Musul, Telafer ve Kerkük olduğunun çok açık ve net bir şekilde bilinmesine rağmen Türkiye’yi yönetenlerin hiçbir tedbir almadığını söyledi.

"ORADA BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ SÖZ KONUSUDUR"

Destici, “Türkmeneli, Musul, Kerkük, Telafer’de yaşananlar Barzani yönetimindeki Kuzey Irak’ta yaşansaydı, hem uluslararası güçler hem de Türkiye’yi yönetenler daha fazla tepki gösterirdi. Bizim için Türk dünyası için oradaki Türkmen kardeşlerimizin varlığı, gazdan da önemlidir. Petrolden de önemlidir. Paradan da altında da önemlidir. Burada petrolün, gazın, paranın hesabı yapılmaz. Orada büyük Türk milletinin geleceği söz konusudur. Oradaki Türkmen kardeşlerimizin varlığı söz konusudur. Geleceği söz konusudur.” şeklinde konuştu.

Irak’ın üçe bölünmesinden söz edildiğini hatırlatan Destici, kendilerinin, başından bu yana Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduklarını söyledi. Ancak, Irak bölünecekse orada bir Türkmen özerk bölgesi kurulmak zorunda olduğunu ve Türkiye bunu garanti etmeden hiçbir konuyu konuşmaması gerektiğini vurguladı.

Gıda yardımlarıyla, insani yardımlarla bu işin geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Destici, “Türkiye’den beklentiler büyük. Ve Türkiye bu beklentileri karşılamak zorundadır. Türkiye’yi yönetenler ya bu beklentileri karşılayacaklar ya Türkmenlere, mazlumlara, Türk dünyasına sahip çıkacaklar. Ya da çekip gidecekler, sahip çıkacaklar, oraya gelecekler.” ifadelerini kullandı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasının ardından, parkta bulunan taksi durağı esnafını ziyaret etti. Etkinliğe katılanlar, “Türk olmanın bedelinin kanla ödendiği topraklar Türkmeneli’ pankartı açıp, ‘Türkmeneli Türk’tür Türk kalacak’ sloganları attı.

CİHAN

Yorumlar