Destici: Geçmişteki kumpaslara karşıydık bugün kurulan kumpaslara da karşıyız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak geçmişte de bugün de kurulan kumpasların karşısında olduklarını söyledi. Destici, “30 yıldır bu memlekete kan kusturan, binlerce asker, polisin şehidin kanının elinde...

Google Haberlere Abone ol
Destici: Geçmişteki kumpaslara karşıydık bugün kurulan kumpaslara da karşıyız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak geçmişte de bugün de kurulan kumpasların karşısında olduklarını söyledi.

Destici, “30 yıldır bu memlekete kan kusturan, binlerce asker, polisin şehidin kanının elinde bulunduran PKK ile onun elebaşları ile kucaklaşacaksınız, barışacaksınız; ama daha 6-7 ay öncesine kadar ‘kardeşim’ diye tanıttığınız Hizmet Hareketi ile bunu yapmayacaksınız. Dolayısıyla biz artık bu kavganın sona erdirilmesini, bu tür gayri hukuki davranışlardan uzak durulmasını ve Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yakışan kucaklaşmanın gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Mustafa Destici, Ankara İçkale Otel’de düzenlenen ‘BBP İstişare Toplantısı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 30 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen 'Hizmet Hareketi’ne kumpas talimatı'nı sorması üzerine Destici, şunları söyledi: “Biz, insani, İslami ve ahlaki olarak da bir kere, kim kime kumpas kurarsa buna karşı olduğumuzu net bir şekilde ifade ettik. Geçmişte kurulan kumpaslara da karşıydık bugün kurulan kumpaslara da karşıyız. 28 Şubat sürecindeki haksız adaletsiz hukuksuz uygulamalara, cadı avlarına da karşıydık. Bu konuda en net duruşu sergilemiş bir siyasi partiydik. Bugün de aynı duruşu sergiliyoruz. Kim kime karşı yaparsa kimden gelirse gelsin biz her türlü haksızlığın, her türlü hukuksuzluğun, her türlü adaletsizliğin karşısında olan bir hareketiz. Yanlışı kim yaparsa, ‘Bu yanlıştır’ deriz. Bedelini göze alırız.”

Türkiye’nin bugün her şeyden önce birlik ve beraberliğe, barışa ve kardeşlik ile huzura ihtiyacı olduğunu dile getiren Mustafa Destici, herkesin bu hassasiyetle hareket etmesini, kin ve nefret, kamplaşma ve ayrıştırma, öfke ve intikam duygusu ile yapılan bir takım işlerden uzak durulmasını istedi.

Bu tür davranışların kimseye faydasının olmadığının altını çizen BBP Genel Başkanı Destici, şöyle devam etti: “Artık, ülkemizin bu kavgalara son vermesi, kucaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Bizim anlamakta zorluk çektiğimiz konuların biri bu. Siz, 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, binlerce asker, polisin şehidin kanının elinde bulunduran PKK ile onun ele başları ile kucaklaşacaksınız barışacaksınız, Türk milletine tarihindeki en büyük ihaneti yapmış, bu büyük Türk milletini soykırımcı olarak bütün dünyaya kabul etmeye çalışan Ermenilerle barışıp kucaklaşacaksınız, tek taraflı üstelik aynı şekilde Rumlarla böyle bir rotaya gireceksiniz, ama daha 6-7 ay öncesine kadar ‘kardeşim’ diye tanıttığınız, 11 yıl boyunca her işi beraber yaptığınız bir grupla, Türkiye içindeki bir cemaat, cemiyet, Hizmet Hareketi ile bunu yapmayacaksınız. Dolayısıyla biz artık bu kavganın sona erdirilmesini, bu tür gayri hukuki davranışlardan uzak durulmasını ve Türkiye’nin birliğine beraberliğine, kardeşliğine yakışan kucaklaşmanın gerektiğini düşünüyoruz.”

CİHAN

Yorumlar