Destici: En büyük vazifemiz Mevlana’yı anlamak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mevlana’yı anmanın yanında en büyük vazifenin onu anlamaya çalışmak olduğunu belirterek, “Hazreti Mavlana en büyük değerimizdir.

Google Haberlere Abone ol
Destici: En büyük vazifemiz Mevlana’yı anlamak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mevlana’yı anmanın yanında en büyük vazifenin onu anlamaya çalışmak olduğunu belirterek, “Hazreti Mavlana en büyük değerimizdir.” dedi.

Mustafa Destici, Mevlana’nın 740. vuslat yıl dönümü ile ilgili yayınladığı mesajda, “Bundan 740 yıl önce, 17 Aralık günü, ‘Piştera piştera can-ı men, Peyk-i der-i Hazret-i sultan men' (Beri gel, biraz daha beri gel. Ey benim canımı hakiki sevgiliye götürecek olan sevgili, daha beri gel) diyerek ruhunu teslim eden Muhammed Celâleddîn Rumi’nin ‘düğün gecesi’ diye adlandırdığı ölüm yıl dönümünü kutluyoruz.” hatırlatmasını yaptı.

“MEVLANA AŞKINI DÜNYAYA ANLATMALIYIZ”

Rabbine kavuştuğu ve beden hapishanesinden kurtulduğu günü düğün gecesi olarak niteleyen Hz. Pir’in, vasiyeti icabı bu günün düğün tadında idrak edildiğine işaret eden Destici, şöyle dedi: “Yunus ne güzel demiş; ‘Âşık öldü deyu sala verirler / Ölen hayvan olur, Âşıklar ölmez.’ Mevlana Hazretleri'nin vuslat gününü ‘kutladığımız’ bu günde Mevlana’yı anmanın yanında en büyük vazifemiz anlamaya çalışmaktır. Çünkü Hz. Mevlana hem anlamaya çalışılacak hem anlatılacak en mühim değerlerimizin başında gelmektedir. ‘Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız’ diyen Efendimiz'in (sas) yaktığı aşk ve sevgi ateşini hiç söndürmeden günümüze kadar taşıyanların, erdemli insanların ve Allah’ın dostu olma şerefini taşıyanların başında gelen Hz. Mevlana, aşkı rehber edinmiştir. Bu aşkını tüm dünyaya tanıtmak için eserlerini ve ürettiklerini iyi anlayıp anlatmalıyız.”

“MEVLANA’YA AŞK OLSUN”

Destici, Şeb-i Arus’un; kulluğun ve acziyetin ne anlama geldiğini çok iyi bilen, önce kendi dünyasını keşfetmeye çalışan, ölmeden önce ölen, hesaba çekilmeden önce hesaplaşan, çile çeken, olgunlaşan bir ‘insanın’ Allah ile arasındaki tüm mesafeleri kapatmaya çalışmasının ve gayretinin sembolü olduğunu belirterek, “Bu hayat felsefesini anlamaya çalışanlara selam olsun. İnsanlık adına kulluk adına iyilikler ve güzellikler adına her gün bir şeyler öğrendiğimiz ve devşirdiğimiz tüm iyi insanlara selam olsun. Ete kemiğe bürünmüş sevgi, barış, aşk olan, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan Mevlana’ya selam ve rahmet olsun. Aşk olsun.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar