Dershanelerin seviye belirleme sınavında katılım rekoru kırıldı

Dershanelere 'ihtiyaç olmadığı' iddiasıyla kapatılmaya çalışılmasından sonra yaşanan tartışmaların ardından yapılan ilk seviye belirleme sınavı büyük ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Dershanelerin seviye belirleme sınavında katılım rekoru kırıldı

Dershanelere 'ihtiyaç olmadığı' iddiasıyla kapatılmaya çalışılmasından sonra yaşanan tartışmaların ardından yapılan ilk seviye belirleme sınavı büyük ilgi gördü. Sınav merkezlerinin önüne çocuklarıyla birlikte gelen aileler, evlatlarını sınava dualarla gönderdi.

Dershaneler Birliği çatısı altında Antakya’da faaliyet gösteren Fem, Anafen, Güneş, Ekin, Kavram, Ekol, Birey, Fark, Uğur, Zafer, Atak, Bil, Gelişim, Sınav ve Fen Bilimleri dershaneleri tarafından yapılan seviye belirleme sınavında katılım rekoru kırıldı. Hafta sonu gerçekleşen sınava yaklaşık 20 öğrenci katıldı. Eğitimciler, yoğun katılımı 'dershanelere ihtiyaç duyulduğunun göstergesi’ olarak değerlendirdi.

Fem ve Anafen Dershaneleri Hatay Genel Müdürü Zekeriya Baltaş, seviye tespit sınavına halkın büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi. Sınavın herkese açık yapıldığını anlatan Baltaş, yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Genel Müdür Baltaş, "Her yıl düzenlenen seviye belirleme sınavına bu yıl siyasetin gölgesinde ve dershanelerle ilgili bu kadar tartışmanın yaşandığı bir ortamda başvuruların başlamasından kısa bir süre sonra kontenjanlarının dolması manidardı. Bugün on binlerce öğrenci dershanelere akın etti." dedi.

Ülkenin eğitim ve öğretimine destek vermek dışında hiçbir amaç gütmediklerini belirten Baltaş, bundan sonra da farklı davranmayacaklarını dile getirdi. Baltaş, "Eğitim ve öğretimin her türlü siyasi değerlendirmenin dışında olduğunu gördük. Geçen yıldan iki kat fazla başvuru yapılarak on binlerce öğrenci sınava girdi. Bunun için de eğitim ve öğretimin siyaset üstü milli bir politika olarak görülmesi temel isteğimizdir. Çünkü bu sınavlara öğrencilerin giriş amacı bir yıl sonraki dershaneye kayıt olmak ve indirim kazanmaktır. Velilerimiz ve öğrencilerle görüşmelerde dershanelerin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğu görüşleri yansıdı. Kayıtlarda da aynı ilginin olmasını bekliyoruz. Tek isteğimiz öğrencilerimizin vatana millete faydalı olmasıdır." şeklinde konuştu.

Anafen Dershanesinde sınava giren 7. sınıf öğrencisi Emine Betül Alemdar, sınavda hem seviyesini hem de eksikliklerini görme imkanı bulduğunu söyledi. Sınava babasıyla geldiğini anlatan Alemdar, "Dershane ve burada verilen rehberlik hizmeti olmadan başarılı olunamayacağını biliyorum." dedi.

Öğrenci velilerinden eğitimci Ramazan Mercimek ise eğitim sistemi tamamen değişmeden dershane ihtiyacının bitmeyeceğini vurguladı. Mercimek, "Kimse evladının geleceğini siyasi tartışmalara kurban etmemeli. Okuldaki eğitimin durumunu biliyorum, dershanenin fonksiyonunu da. Dershane kapatılacaksa önce okullardaki eğitim sıkıntılarını ortadan kaldırmak gerekiyor." diye konuştu.

Sınav tarihini Dershaneler Birliği çatısı altındaki bütün dershanelerle birlikte belirlediklerini söyleyen Fem Dershaneleri Hatay Eğitim Koordinatörü Ünal Yiğit, sınava gösterilen ilginin nedeninin değişebildiğini anlattı. Koordinatör Yiğit, "Özellikle lise üçüncü sınıf öğrencileri, 'önümüzde bir yıl var en azından hazırlanalım ve üniversiteyi kazanalım' düşüncesiyle hareket ediyor. Bu, 'dershanelere ihtiyaç var' şeklinde kamuoyunun görüşünü yansıtıyor aslında. Şu an dershaneler okullara alternatif değil, dershanenin işlevi ayrı, okulların ayrıdır. Bu eğitim sistemi ve sınav sistemi oldukça dershanelere ihtiyaç olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar