Dershanelerin burs sınavları yoğun ilgi görüyor

Dershanelerin burslu öğrencileri belirlemek için yaptığı seviye tespit sınavları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Dershanelerin burs sınavları yoğun ilgi görüyor

Dershanelerin burslu öğrencileri belirlemek için yaptığı seviye tespit sınavları devam ediyor. Öğrenci ve veliler sınavlara büyük ilgi gösteriyor. Merzifon’daki dershaneler tarafından düzenlenen ortak sınava katılım oldukça fazlaydı. Eğitimciler, mevcut sınav sisteminde dershanelerin gerekliliğine vurgu yaparken, veliler de dersanelerin kapatılmasına tepki gösterdi.

Ortak ödüllü sınavla ilgili açıklama yapan Final Dershanesi Müdürü Özkan Çokol, eğitime uygun sınıflarda, kendini yenileyen ve geliştiren öğretmenlerle, ÖSYM ve MEB soru mantığına uygun test ve dokümanlarla kaliteli bir eğitim sunduklarını, ders içi kaliteyi ders dışında da birebir rehberlik anlayışıyla desteklediklerini söyledi. Çokol şöyle devam etti: "Rehber öğretmen; öğrencisinin haftalık ders takibini yapan, aile ziyaretini yapan, yıl içerisinde yatılı çalışma programları düzenleyen, üniversite tercihlerine yardımcı olan, üniversiteyi kazandığında da öğrencisini yalnız bırakmayan, herhangi bir sorunla karşı karşıya kaldığında ona çözüm önerileri üreten bir şahıstır. Rehberlik modern eğitim sisteminin merkezine oturmuş bir olgudur. Rehberliğin üçlü sac ayağı vardır; veli, öğrenci, öğretmen. Bu muhteşem üç unsur birlikte çalıştığı zaman başarı geliyor."

Sınavlara yoğun katılımın olduğunun altını çizen Merzifon Dershanesi Müdürü Hasan Ali Duman, geçen yıla oranla dershane talebinin arttığını vurguladı. Duman, "Bu sene yapmış olduğumuz sınavların katılımı daha iyi oldu. Dershanecilik açısından, talep açısından ben bu gelişmeyi çok önemli buluyorum. 'Dershanelere ihtiyaç yoktur' şeklindeki beyanatlara rağmen insanların çocuklarının geleceği için indirim ve bursluluk sınavına bu kadar teveccühte bulunması gösteriyor ki herkes çocuğunun geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyor." dedi.

Anafen Dershanesi Müdürü Ayhan Tuzlalı ise "Katılım sayısının geçen yıllara göre artması,bu kursların okulların alternatifi değil takviyesi olduğunu göstermektedir.Kampanyalı en uygun fiyatlara en uzun taksitlendirmelerle kayıt dönemimiz 25 Şubat’ta başlayıp 15 Mart’ta sona erecektir.Bu güzel teveccühün kayıtlarda da devam edeceğini umuyoruz." diye konuştu.

Merzifon Özel Mega Birey Dershanesi sahibi Madina Gümüş de "Seviye belirleme ve özel indirim sınavımıza katılım oldukça fazlaydı. Öğrenci velilerimize dershanelerimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar