Dershanecilerden, KCK benzetmesi yapan AK Partili vekile tazminat davası

'KCK' benzetmesinden dolayı AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay hakkında Ağrı 3.

Google Haberlere Abone ol
Dershanecilerden, KCK benzetmesi yapan AK Partili vekile tazminat davası

'KCK' benzetmesinden dolayı AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay hakkında Ağrı 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 10 bin lira tutarında tazminat davası açıldı.
    
    Ağrı FEM Dershanesi Müdürü Ali Batman ve kurum avukatı Mehmet Ali Gültekin, milletvekili Atalay hakkında 10 bin TL tazminat davası açtıklarını ifade etti. Ali Batman, terör örgütü KCK'ya yönelik birçok yüksek yargı kararı olmasına karşın, dershaneleri böyle bir örgüte benzetmenin kendilerini her yönden mağdur ettiğini söyledi. Batman, yasal olarak Milli Eğitim'e bağlı olarak çalıştıklarını ve her türlü denetime tabi olduklarını savundu.

    Bir kariyere sahip olan milletvekilinin açıklamasından duydukları üzüntünün yanında eğitim kurumlarını zan altında bırakacak kadar açıklamasından dolayı tazminat davası açtıklarını hatırlatan Batman, bu işi sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı.

    TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, eğitim yuvası olan dershaneleri, ülkeyi bölmeye çalışan ve hedefi için kan akıtan terör örgütü KCK ile bir tutup; “Nasıl ki devlet içinde KCK bir paralel yapılanmadır. Dershaneler de öyle oldu.” şeklinde açıklama yapmıştı.
CİHAN

Yorumlar