Dergideki Patlamada CIA ve MOSSAD Suçlaması

1 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı 'Adımlar' dergisindeki patlamada CIA ve MOSSAD suçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dergideki Patlamada CIA ve MOSSAD Suçlaması

1 insanın öldüğü 1 insanın de yaralandığı 'Adımlar' dergisindeki patlamanın sorumlusunun CIA ve MOSSAD bulunduğu iddia edildi.

AÇIKLAMA ZOR'UN HESABINDAN YAPILDI

Patlamada yaralanan Genel Yayın Yönetmeni'nin hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi, 'Sayın Ali Osman Zor, Adımlar Dergisi'ne düzenlenen saldırının CIA ve MOSSAD sebebi ile organize edildiğini anlatım etmiştir.' Öte yandan dergiyle yakın çizgideki sosyal medya hesaplarında da aynı ifadelerin bulunduğu görüldü.

CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Zor'un (45) cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yakınları sebebi ile tahsil edilen cenaze, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki gasilhaneye götürüldü. Zor'un cenazesinin yarın öğlen namazından sonra Okmeydanı'ndaki Talatpaşa Camii'nden kaldırılacağı öğrenildi.

'GÖNÜLDAŞ'LARIN İZLEMESİ İÇİN YAPILAN TOPLANTI

Patlamada yaralanan Adımlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor'un ağırlıklı şekilde konuştuğu, daha sonra 'gönüldaş' diye hitap edilen şahısların izlemesi için yayınlanan toplantı dikkat çekiyor. Toplantının ağırlıklı konusunun iktidar partisi ve kendilerinin hedefleri bulunduğu görülüyor.

MİRZABEYOĞLU'NUN FETİH MİSYONU

Toplantıda Zor, Salih Mirzabeyoğlu'na atfen şunları söylüyor: 'Mirzabeyoğlu size dünyayı fethe mecbursunuz diyordu. İslam dünyasını toparladıktan sonra bütün dünyayı fetihtir misyonumuz. İslam inkilabını gerçekleştirip iktidarı fethetmektir misyomuz.'

AK PARTİ'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Ali Osman Zor'un video konferansla bir diğer ildeki takipçilere diri yayınla aktarıldığı konuşmasının mühim bir bölümünün AK Parti'ye yönelik eleştiriler bulunduğu görülüyor.

'BU İKTİDAR İBDA'NIN VERDİĞİ MÜCADELENİN NETİCESİDİR'

Zor: 'Bu iktidar Müslümanların, İBDA'nın kan, can pahasına verdikleri mücadelenin neticesidir.Bu devrimimizin 1. aşamasıdır ve bitmiştir.' diyerek konuşmasına başlııyor.

'ULUSLARARASI GÜÇLERİN DESTEĞİNDE İKTİDARA GELMİŞ YAPILANMA'

'20 yıldır cezaevinde yatan arkadaşlarımız mevcut bizim. Hangi AKP'den bahsediyorsunuz, neyin mücadelesini vermiş. Uluslararası güçlerin desteğinde iktidara gelmiş bir yapılanmadan bahsediyoruz. Bugün 4-5 milyon Müslümanın katledilmesine neden oldu. Ortadoğu projesinin eş başkanı değil miydi bu? Ortada Somali, Irak, Suriye... Hırsızlık, yolsuzluk almış gitmiş.'

SALİH MİRZABEYOĞLU'NDAN SIK SIK BAHSEDİLİYOR

15 Mart günü, yani dergide bombanın patlamasından 10 gün öncelikle takipçilere açılan bu görüntülerde Salih İzzet Erdiş'ten (Salih Mirzabeyoğlu) çoklukla bahsedildiği görülüyor.

ERDOĞAN'LA NEZAKET GÖRÜŞMESİ

Salih İzzet Erdiş C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 29 Kasım 2014 günü Haliç Kongre Merkezi'nde 20 dakika devam eden bir görüşme yapmıştı. Daha sonra kamuoyuna açıklanan görüşme talebinin Mirzabeyoğlu'ndan geldiği, görüşmenin nezaket ziyareti çerçevesinde yapıldığı, cezaevinden tahliye bulunduğu gün Erdoğan'dan gelen 'geçmiş olsun' telefonuna da 'teşekkür' manası taşıdığı belirtilmişti.

METRİS CEZAEVİ İSYANI SIRASINDA ADI DUYULDU

Erdiş, İBDA-C Terör Örgütü Lideri bulunduğu iddiasıyla 1998'de gözaltına alınıp tutuklanmış ve hüküm giymişti. Kamuoyunda 'Salih Mirzabeyoğlu' şekilde tanınan Salih İzzet Erdiş'in ismi 1999'da Metris Cezaevi'ndeki vakalar esnasında da duyuldu. 'Hükümlü yahut tutukluların ayaklanması' ile 'kasten yangın çıkarma' suçlarından yargılandı ve mahkum oldu.

2014'TE TAHLİYE OLDU

Daha sonra mahkeme İBDA-C davasından hüküm giyen Erdiş'in tekrardan yargılanmasına ait talebini kabule paha gördü, tutuklulukta ve infazda geçirdiği süreyi de dikkate alarak, 22 Temmuz 2014'te tahliyesine karar verdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar