Depremin artçı sarsıntıları devam ediyor

Ege ve Marmara bölgeleri, saat 12.25'te bir depremle sallandı. İzmirlileri korkutan depremin ardından saat 12.31'de Saros Körfezi'nde, 4,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü,...

Google Haberlere Abone ol
Depremin artçı sarsıntıları devam ediyor

Ege ve Marmara bölgeleri, saat 12.25'te bir depremle sallandı. İzmirlileri korkutan depremin ardından saat 12.31'de Saros Körfezi'nde, 4,8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 6,5 olarak açıkladı. Deprem Bolu'dan Edirne'ye, İstanbul'dan İzmir'e, Çanakkale'den Eskişehir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. İzmirliler, binaları boşaltarak kendilerini dışarıya attı. Yakınlarına telefon etmek isteyenler sebebiyle şebekeler çöktü. Depremde ilk belirlemelere göre mal ve can kaybı olmadı. Kandilli’den alınan bilgilere göre 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 12.31'de Saros Körfezi'nde 4,8, saat 13.11’de 4,3, saat 13.18’de ise Gökçeada’da 3,4 büyüklüklerinde sarsıntılar oldu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, deprem sebebiyle il genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. CİHAN

Yorumlar