Depreme dayanıksız belediye binası 50 kilo dinamitle yıkıldı

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen şantiye birimleri binasını 50 kilo dinamit kullanarak yıktı.

Google Haberlere Abone ol
Depreme dayanıksız belediye binası 50 kilo dinamitle yıkıldı

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen şantiye birimleri binasını 50 kilo dinamit kullanarak yıktı. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla binanın iç taşıyıcı bloklarına yerleştirilen dinamit, büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası oluşan toz bulutu çevreye yayıldı.

Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’ndeki şantiye birimleri ofis binası, 2012'de yapılan bilimsel çalışmalarda depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Belediye tarafından binanın yıkılmasına karar verildi. İlk olarak binanın iç taşıyıcı bloklarına 50 kilo dinamit yerleştirildi. Patlama esnasında etraftaki evlerin hasar görmemesi için binanın dört bir tarafı çelik hasırlarla çevrilirken zabıta ekipleri de çevredeki evlerde yaşayan vatandaşları yaptıkları anonslarla uyardı. Muhtemel olaylara karşı şantiye binası alanında arama-kurtarma ekipleri de hazır bulundu. Gerekli tedbirlerin tamamlanmasıyla şantiye binasına yerleştirilen dinamitler büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası binanın çevresinde toz bulutu oluştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan işlemle ilgili şunları kaydetti: "Hizmet binamızın daha evvel yapılan incelemelerde depreme dayanıklı olmadığı tespit edilmiş. Bu bina, hem sağlam binaların ortaya çıkması, çürüklerin yıkılması ve kentsel dönüşümün başlaması noktasında önemli bir adım olacaktır. Bu çalışma ile birlikte bundan sonraki süreçte yıkımlarla birlikte, yapımlara da başlayacağız. Yıkarak ve yeniden yaparak Bursa’yı tarihi dokusu, kimliği ile birlikte örnek şehir haline getireceğiz."

Yıkım törenine AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su ve Canan Candemir Çelik de katıldı.
CİHAN

Yorumlar