Denizli Valiliği: Baraj gövdesine dökülen betonu kalıplar tutamadı

Denizli Valiliği, Güney ilçesi, Adıgüzeller Köyü sınırı içinde yapımı devam eden Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali'nde meydana gelen kaza hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Valiliği: Baraj gövdesine dökülen betonu kalıplar tutamadı

Denizli Valiliği, Güney ilçesi, Adıgüzeller Köyü sınırı içinde yapımı devam eden Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali'nde meydana gelen kaza hakkında açıklama yaptı. Dün akşam 19.12 sıralarında 156 jandarmaya gelen ihbar üzerine, Güney İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan 1 asayiş timi ile Sarayköy Olay Yeri İnceleme timinin olaya müdahale etmek üzere görevlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali baraj şantiyesinde baraj gövdesinin yapımı esnasında dökülen betonu tutan kalıpların ayrılarak kopması sonucu bir gün önceden dökülen beton blok ve dökülmekte olan çimentonun 3 işçinin üzerine devrilmesi sonucu beton blok ve kalıplar altında kalan işçilerden birisi ölü, diğer ikisi ise yaralı olarak çıkarılmıştır." denildi.

Baraj inşaatında çalışan işçilerden Emrah Öçalan'ın (22) devrilen kalıpların altından ölü olarak çıkarıldığı, yaralı olarak çıkarılan Serdal Aykut (22) adlı işçinin de sevk edildiği Buldan Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi. Mikail Doğan (31) adlı işçinin ise Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin devam etttiği açıklandı.

Olayla ilgili cumhuriyet savcısının da adli tahkikat başlattığı bildirildi.
CİHAN

Yorumlar