Denizli TKDK’ye Çivril’den 9 milyon liralık başvuru geldi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Çivril ilçesinden 11.

Google Haberlere Abone ol
Denizli TKDK’ye Çivril’den 9 milyon liralık başvuru geldi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, Çivril ilçesinden 11. çağrı kapsamında toplam 9 milyon TL tutarında yatırım proje başvurusu geldiğini söyledi. İlçedeki Balıkçı Osman Restoran’da bir toplantı düzenleyen Dağdeviren, TKDK’nin destekleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ile Yönetim Kurulu üyeleri Halil Pekdemir ve Yüksel Tanrıkulu, Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerinden ticaret borsası üyeleri katıldı.

Burada konuşan İl Koordinatörü Dağdeviren 9, 10 ve 11. çağrı dönemlerini değerlendirdi: “9. çağrıda Çivril’in Gürpınar beldesinde İhlas Besicilik işletmesinin gerçekleştirdiği 25 bin kapasiteli etlik piliç yatırımı, Denizli adına kabul edilen ilk proje oldu. 1 milyon 166 bin TL toplam yatırım bedeli olan işletme 2013 yılı içinde tamamlandı ve yatırımcı, net 737 bin 521 TL hibe aldı. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki Çivril’deki bu yatırım, yeni yatırımcıları cesaretlendirmiş ve 11. çağrıda 51 tanesi tıbbi aromatik bitki ekimiyle ilgili traktör ve ekipman olmak üzere toplam 55 proje başvurusu alınmıştır.”

Büyük yatırımlarla ilgili bilgi de veren Ümit Dağdeviren, Çivril'de 11. çağrı kapsamında toplam 9 milyon TL tutarında yatırım için proje başvurusu geldiğini, bunların incelenmeye devam ettiğini ve kurum desteklerine ilgiden dolayı oldukça memnun olduklarını söyledi. İlçedeki kuruyemişçilere de seslenerek, “TKDK geri dönüşümsüz destekleriyle işletme binalarınızı yenileyebilir, yeniden inşa edebilirsiniz. Makine ve ekipmanlarınızı yenileyebilir, kapasitenizi arttırmak için yenilerini alabilirsiniz.” dedi. CİHAN

Yorumlar