Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ücretsiz fidan dağıtıyor

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, “Ağaç Kesme, Fidan Dik” kampanyası çerçevesinde 5 bin çam fidanını yarım saatte dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ücretsiz fidan dağıtıyor

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, “Ağaç Kesme, Fidan Dik” kampanyası çerçevesinde 5 bin çam fidanını yarım saatte dağıttı. Denizli Belediyesi önünde, Delikliçınar Meydanı'na iki kamyonla karaçam, kızılçam sedir ve selvi fidanları getirildi. Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, burada yaptığı konuşmada yeni yıla vatandaşların ağaçları kesmeden, zarar vermeden, yeni fidan dikerek girmesi için dağıttıklarını söyledi. Ersoy, “Bu fidan dağıtma işimiz bir gün değil. Yıl boyu her gün bütün vatandaşlarımıza istedikleri kadar, istediği tür fidandan veriyoruz. Nereye, ne kadar fidan dikeceklerse veriyoruz.” dedi.

500 BİN FİDE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

2013 yılı itibarıyla 500 bin civarında fideyi bedelsiz olarak dağıttıklarını belirten Bölge Müdürü Ersoy, “İnşallah 2014 yılında da fidan dağıtımına devam edeceğiz. Bunda sınır yok, kim ne kadar fidan isteyip dikmek isterse veriyoruz, çünkü amacımız, boş toprakların fidanla buluşmasını sağlamaktır. Denizlimiz bu açıdan gerçekten iyi bir yerde. Zaten Denizlimiz'in yüzde 47’si ormanlık alanla kaplı. Biz bir karış toprak boş kalmasın diye vatandaşlarımıza bedelsiz olarak veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Dağıtılan fidanlardan alan Kazım Karaca da insanların yılbaşında ağaç kesmemesini, kendisi 74 yaşında olmasına rağmen ağaç diktiğini vurguladı. Karaca, “Bu yaştan sonra çapa makinesi aldım, diplerini çapalıyorum. Herkese tavsiyem, ağaç diksinler.” dedi. CİHAN

Yorumlar