Denizli demokrasi nöbetine devam ediyor

Denizli'de 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Denizli demokrasi nöbetine devam ediyor
Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Mehter takımının marşları ile coşan katılımcılar, hafızlar tarafından şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim’i dinleyip dua etti.
Demokrasi nöbetine katılan Denizlispor yöneticileri ve futbolcular, meydandaki platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılmak istenen darbenin halkın gücüyle engellendiğini belirterek, "Yönetim kurulumuz ve sporcularımız bugün sizlerle birlikteyiz. Dilerim ki bir daha böyle demokrasi dışı davranışlar olmaz, halkımız tekrar böyle demokrasi dışı davranışlarla karşılaşmaz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da bayrağa, vatana ve demokrasiye sahip çıkan tüm Denizlilere teşekkür ederek, "Herkes gücü yettiğince de bu değerlerimize sahip çıkacak. Bundan sonra da inşallah yüreğimizde, aklımızda ve ruhumuzda vatan, bayrak, demokrasi, milli irade hiçbir zaman eksilmeyecek, daha da artacak inşallah. Bugün çok önemli misafirlerimiz var. 'Başkanım biz de demokrasi nöbetine destek vermek, demokrasi nöbetinde bulunmak istiyoruz' dediler.

Denizlisporun yöneticileri ve futbolcuları bugün burada bize destek veriyorlar. Sadece demokrasi nöbetine gelmemişler. Burada ayrıca Denizlispor taraftarlarına arkasında 'İnadına Demokrasi' yazılı 5 bin forma dağıtacaklar. Evet inadına demokrasi." diye konuştu.

Daha sonra Zolan, Denizlispor Başkanı Urkay, yöneticiler ve futbolcularla 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Büyükşehir Belediyesine ait stantta taraftarlara Denizlispor forması dağıttı. Vatandaşlar, futbolcularla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar