Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası

Deniz Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddia ediliyor. Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddiasını Yazar Sevilay Yılman Twitter üzerinden paylaştı. Ancak Yılman açıklamasında, özellike, "Ölmedi, sadece beyin ölümü gerçekleşti" şeklinde vurguladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise basına yansıyan bütün haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Deniz Baykal'ın doktoru dün yaptığı açıklamada durumunun kritik olduğunu söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Baykal'ın beyin ölümü gerçekleşti iddiası

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Ankara'da geçirdiği ani rahatsızlık sonucu iki gün önce hastaneye kaldırılan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddia ediliyor. İddianın sahibi Habertürk Yazarı Sevilay Yılman. Yılman, Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini ileri sürdü. Üçüncü ameliyatın ardından sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen Deniz Baykal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği iddia ediliyor. Habertürk yazarı Sevilay Yılman attığı tweette Baykal'ın hayatını kaybettiği iddialarına karşı, "Yanlış bi bilgi dolaşıyor şu anda #denizbaykal la ilgili. Henüz ölmedi hayatta ancak durumu iyi değil. Beyin ölümü gerçekleşmiş durumda" ifadelerine yer verdi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır." dedi. Özel, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinin bahçesinde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorların Baykal'ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamaları hatırlattı. Doktorların açıklamasının ardından bir televizyon kanalının muhabirince sosyal medyada paylaşımda bulunulduğunu bildiren Özel, bu paylaşımın endişe yarattığını ifade etti. Paylaşımın ardından Baykal'ın doktoruyla görüştüklerini belirten Özel, şunları söyledi: "Deniz Bey'i takip eden doktor şu açıklamada bulundu, 'Son açıklamadan beri durumunda hiçbir değişiklik yok. Durumu stabil. Kötüye herhangi bir gidiş yok. Yarın sabah planlanan tomografi çekilecek, Deniz Bey'in sağlık durumu son yapılan açıklamadan beri değişmedi' dedi."

Sosyal medyada paylaşılanların infial yarattığını vurgulayan Özel, bu paylaşımların Baykal'ın sevenlerini ve Türkiye'yi tedirgin ettiğini söyledi. Baykal'ın sağlık durumunun değişmediğini, durumun ciddi olduğunu ancak kötüye gidiş olmadığını bildiren Özel, "Biz bu geceyi Sayın Genel Başkan'ın güçlenerek, sağlığına yaklaşarak geçireceğini ve yarın iyi haberler umuyoruz. Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır." diye konuştu.

DENİZ BAYKAL'IN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN HASTANEDEN AÇIKLAMA

Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin hastaneden yapılan açıklamada "Beyindeki kanama ve ödem en üst düzeyde seyrediyor." ifadeleri kullanıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin "Şu ana kadar çok daha iyi sonuçları görebilme umudumuzu hep koruduk, ancak gelinen tablo içerisinde, elbette ki umutlarımızı yine koruyoruz ama bazı olumsuzlukları yaşadığımızı da sizler de biliyorsunuz, sizlerle de paylaşıyoruz.

Hep bunu söyledik, olayın ilk başladığı anda hayati tehlikesi var zaten, çünkü hep dedik ki ciddi bir durum bu. Ağır bir beyin hasarı ve o hayati tehlike her an var. Yine de var elbette ki ama bu hastaneye geldiği anda da vardı. Şu anda kendisine yine yoğun bakımda yoğun tedavi uygulanıyor. Solunum desteği sağlanıyor, beyin destekleri sağlanıyor. Bu süreç içinde kendisi tabii ki bilinci kapalı olarak uyuyor." dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır.“ dedi.  Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere çok sayıda milletvekili ve partili Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina hastanesine akın etti. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İKNİCİ ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Hekim arkadaşlar ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Bütün dualarımız Deniz Bey ile beraber." dedi.  Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ne gelerek, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten bilgi aldı. Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 40 dakika kaldığı hastaneden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hekim arkadaşlar ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Bütün dualarımız Deniz Bey ile beraber." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hastanede olduğu sırada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da hastaneye gelerek, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı. TBMM Genel Kurulunda, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşülmesinin ardından CHP'li yaklaşık 50 milletvekili de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, nöbetleşe olarak hastaneye gelmeye devam edeceklerini söyledi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ HASTANEYE AKIN ETTİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Milletvekili arkadaşlarımız, Sayın Baykal’ı hastanede hiçbir şekilde yalnız bırakmıyor. Meclis çalışmalarını aksatmamak adına nöbetleşe olarak sürekli Sayın Baykal’ın ve ailesinin yanındayız” dedi. Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesinde tedavisine devam edilen Deniz Baykal’ı CHP’li vekiller yalnız bırakmadı. Hastane önüne çok sayıda CHP’li milletvekili geldi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal bugün üçüncü kez ameliyat oldu. Milletvekili arkadaşlarımız, Sayın Baykal’ı hastanede hiçbir şekilde yalnız bırakmıyor. Meclis çalışmalarını aksatmamak adına nöbetleşe olarak sürekli Sayın Baykal’ın ve ailesinin yanındayız. Bir grup milletvekili olarak Sayın Baykal’ı yeniden ziyarete geldik. Şuanda Sayın Genel Başkanımız da yukarıda. Biraz sonra biz yaklaşık 50 milletvekili arkadaşımızla buradan ayrıldıktan sonra diğer arkadaşlarımız gece nöbetini devir alacak” dedi.

DEVLET BAHÇELİ'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İbn-i Sina Hastanesinde tedavisi süren Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerini iletti. MHP Genel Başkanı Bahçeli yayımladığı mesajda, “Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan ve tedavisi devam eden eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Sayın Deniz Baykal’a, ailesine ve CHP mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "İnşallah iyiye doğru giden bir durum var, şifa ve sağlık diliyorum. Baykal'a nice hizmetler yine nasip olur inşallah. Değerli bir devlet adamı, kıymetli bir insan." dedi.

Kahraman, Baykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti, durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kahraman, Deniz Baykal'a şifa dilemek için ziyarete geldiğini belirterek, "İnşallah iyiye doğru giden bir durum var, şifa ve sağlık diliyorum." diye konuştu.

İbn-i Sina'nın oldukça yetkin bir hastane olduğunu ifade eden Kahraman, Baykal'ın sağlığına kavuşması için dua ettiklerini kaydetti. Kahraman, "Baykal'a nice hizmetler yine nasip olur inşallah. Değerli bir devlet adamı, kıymetli bir insan." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar