Denek Dağı, Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi Anma Şenliği'ne ev sahipliği yaptı

Bu yıl 14.'üncüsü düzenlenen Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi Anma Şenliği Kırıkkale’nin en yüksek dağı olan Denek Dağ’da yapıldı. Şenlik, sabah saatlerinde Gazibeyli köyünde bulunan mezarlık ziyaretiyle başladı. Mezarlık ziyaretinde...

Google Haberlere Abone ol
Denek Dağı, Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi Anma Şenliği'ne ev sahipliği yaptı

Bu yıl 14.'üncüsü düzenlenen Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi Anma Şenliği Kırıkkale’nin en yüksek dağı olan Denek Dağ’da yapıldı.

Şenlik, sabah saatlerinde Gazibeyli köyünde bulunan mezarlık ziyaretiyle başladı. Mezarlık ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra Denek Dağı Keklik Kayası mevkiinde bir araya gelen Erkoçlar akrabalarıyla hasret giderdi. Kırıkkale Dulkadiroğulları Eğitim Kültür, Çevre ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Bölgenin en önemli şairleri arasında yer alan Aşık Serda-i’nin şiirleri seslendirildi. Halaylar çekildi v oyunlar oynandı. Gençler birbiriyle kaynaşırken, aile fertleri tören sonrasında birbirinden helallik aldı.

Törende konuşan Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, “Bu yıl on dördüncüsünü yaptığımız, gelenekselleşen hatta birazda kurumlaşan Sıla-i Rahim ve Aşık Serdai’yi anma şenliği hepimizi burada bir araya getiriyor bundan çok mutluyuz. Bu şenlik sayesinde ilçemizin en yüksek mevkii olan Denek Dağını ziyaret etmiş oluyoruz. Şenliğimiz il dışında bulunan aile fertlerini bir araya getiriyor ve hasret gidermelerine fırsat veriyor. İlçemiz adına çok güzel bir sosyal etkinlik. Bu güzel etkinliğe emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Kırıkkale Dulkadiroğulları Eğitim Kültür, Çevre ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Köksal Erkoç’ta günün anlam ve önemi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri, Erkoç aileleri ve yakınları katıldı.

CİHAN

Yorumlar