'Demokrasi' vurgusu yapan Gül: Türkiye'nin önü çok parlak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'yi geliri sağlam ülkeler arasına sokmanın yolunun sağlam demokrasiden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin önünü çok parlak gördüğünü ifade eden Gül, "Bundan hiç tereddüdüm yok. Türkiye'nin geleceği...

Google Haberlere Abone ol
'Demokrasi' vurgusu yapan Gül: Türkiye'nin önü çok parlak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'yi geliri sağlam ülkeler arasına sokmanın yolunun sağlam demokrasiden geçtiğini söyledi. Türkiye'nin önünü çok parlak gördüğünü ifade eden Gül, "Bundan hiç tereddüdüm yok. Türkiye'nin geleceği konusunda şüphem yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gün boyu süren ziyaretlerinin ardından Zonguldak Dedeman Oteli'nde onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Yemekte şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehrin ileri gelenleri de hazır bulundu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlarının bir şehre ziyaret yapmasının o şehirde birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu kazandırdığını söyledi. Zonguldak şehrinin Karadeniz bölgesinin en şirin illerinden birisi olduğunu hatırlatan Gül, "Cenab-ı Allah buraya çok güzellikler vermiş. Ama sadece toprak üstü değil, toprağın altı da zengin. Başka yörelerimizden farklı toprağının altıyla, toprağının altının çok zenginliği ile meşhur olmasıdır." dedi. Gül, konuşmasında merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'i de rahmetle andığını bildirdi.

Mahalli seçimlerden sonra önümüzdeki süreçte başka seçimlerin de söz konusu olacağını hatırlatan Gül, "Çok şükür Türkiye, demokrasisini temel ilkeleriyle gerçekleştirmiş, hak ve hürriyetleriyle gerçekleştirmiş, hatta Avrupa Birliği ile bütünleşmek uğruna önemli mesafeler alan ve bu doğrultuda eksikliklerinin de farkında olan bir ülkedir." şeklinde konuştu.

10 YILDA İYİ ŞEYLERLE BİRLİKTE EKSİKLER DE VAR

Farklı siyasi düşüncelerin zenginlik olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Gül, "Demokrasinin beraber yaşama sabrını ve ilkelerini uygularsak sinerji olur ve enerjilerimizi memleketimizin eksikliklerini gidermede kullanırız. Türkiye, orta gelirli bir ülkedir. Son 10 yılda bu, seviyenin üstüne çıktı. Geliri yüksek olan ülkeler arasına sokabilecek miyiz? Bunun yolu sağlam demokrasiden geçmektedir. Neticede birbirimize saygı çerçevesinde bugün öğreneceğimiz çok şey var. Özellikle son 10 yıl içinde yapılanlara baktığımızda, bundan sonra da yapacağımız çok şey olduğunu görüyoruz. Hala şehirlerimizin ne kadar çarpık olduğunu görüyoruz. Bu, adeta cennet bahçesi yerimizi daha da güzelleştirmek ve düzenli bir şehir yapabilmek adına neler yapabileceğimizi ortaya koymalıyız." şeklinde konuştu.

"TERÖR, BU ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNUYDU"

Güven ve istikrar içindeki bir ülkede geleceğin parlak olacağını hatırlatan Gül, "Bunun için hepimiz elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz lazım. Tabii ki sorunlar olacaktır. En büyük sorun da bu ülkede terör sorunuydu. Çok şükür orada da ümit ediyorum ki herkesin aklı başına gelecek ve şiddetle bir neticeye ulaşılamayacağı görülecektir." ifadelerini kullandı.

Gül, gittiği bütün illerin aksine Zonguldak'ın nüfusunun yüzde 8 oranında göç vermesinin şaşırtıcı bulduğunu belirtti.

Gül, onuruna verilen akşam yemeğinin ardından geceyi Dedeman Otel'de geçirecek. CİHAN

Yorumlar