Demirtaş: Uludere'de 'vurun' emrini Başbakan verdi

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Uludere'de 34 kişinin öldüğü hava operasyonunda 'vurun' emrini Başbakan Erdoğan'ın verdiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Uludere'de 'vurun' emrini Başbakan verdi

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Uludere'de 34 kişinin öldüğü hava operasyonunda 'vurun' emrini Başbakan Erdoğan'ın verdiğini öne sürdü. Demirtaş, "O yüzden o gün bugündür dosyayı kapatmaya, örtmeye çalışıyorlar." dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen katliamın ikinci yıldönümü etkinliklerine katılan Demirtaş, o gece Genelkurmay’a bir istihbarat gittiğini anlatarak, "Diyorlar ki 'burada sınır bölgesinde bir konvoy var. İçlerinde Bahoz Erdal da bulunuyor. Fakat siviller de olabilir' diyorlar. Bu gizli bilgiyi buradakilerle de paylaşmıyorlar. Şırnak’ın Uludere’nin de haberi olmuyor. Ama Başbakan'ı gece telefonla bilgilendiriyorlar. 'Riskli bir operasyondur' diyorlar. 'Bahoz Erdal’ı vuracağız ama konvoy kalabalık, siviller de olabilir'. İşte bu Başbakan 'vurun' diyor. Bu Başbakan'ın emriyle savaş uçakları kalkıyor, bu çocuklarımızı bizden alıyor. Daha sonra anlıyorlar ki tamamı Roboskili köylüler. O gün bugündür dosyayı kapatmaya, örtmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

"ANALARIN 34 KUZUSUNU PARÇALADILAR HİÇ KİMSEYİ GÖREVDEN ALMADILAR"

Gündemdeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna da değinen Demirtaş, "Düşünün 3 bakanın oğlunu gözaltına aldılar. Trilyonlarla birlikte götürüp içeri attılar. Şu ana kadar 800 polisi görevden aldı Başbakan. Bu anaların 34 kuzusunu bu tepelerde parçaladılar, tek bir onbaşıyı bile daha görevden almadılar." dedi. Artık adalet beklemediklerini söyleyen Demirtaş, "Senin savcından, senin mahkemelerinden adalet beklemiyoruz. Bunlar bize adalet vermez. Biz kendi ülkemizde özgür olacağız. Bunların savcıları mı Roboski’nin hesabını soracak? Biz adaleti başka yerde aramayacağız. Adalet sizin bizim ellerimizdedir. Özgürlük yolunda kararlıca yürüyeceğiz. Bunlardan adalet dilenmeyeceğiz. Roboski’ye adalet, Kürdistan’ı armağan ettiğimiz gün ondan hesabı sorulmuş olacak." ifadelerine yer verdi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011 tarihinde uçaklar tarafından yapılan bombardımanda 34 kaçakçı, hayatını kaybetmişti. 34 kişiyi anmak için düzenlenen törene BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve çevre illerin BDP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayatını kaybeden 34 kişi mezarı başında anıldı. Törende Kürtçe mevlit okundu. Yüzlerce araç ile çok sayıda vatandaş Gülyazı köyüne geldi. CİHAN

Yorumlar