Demirtaş hendekler için Öcalan'ı işaret etti

Cizre'de konuşan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, hendeklerin kapatılması için İmralı'yı işaret ederek, "Bak 6 aydır kapatamadığınız hendekler sayın Öcalan'ın mesajı ile çözülür doğru mu? Bir barış mesajıyla onların hepsi kapanır." dedi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş hendekler için Öcalan'ı işaret etti

Son Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'in ardından Nusaybin İlçesi'nin Girmeli Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı süren Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitmek için bulunan, ancak güvenlik görevlilerinin izin vermediği grubu ziyaret etti.

Burada parti otobüsü üzerinden bekleyenlere konuşan Demirtaş, zorlu bir dönemden geçildiğini belirterek, hükümetin çözüm masasını ters yüz edip, buzdolabına koyduğunu ve çözümün olmadığını söylediklerini ifade etti.

Demirtaş, şöyle dedi: "Bu açıklamaları yapanlar ülkenin Cumhurbaşkanı, ülkenin Başbakanı yani barışı yapmakla, çözümü gerçekleştirmekle sorumlu olanlar. Açıkça artık ülkede konuşmak yok, bundan sonra silahlar konuşacak dediler ve o günden bugüne yaşadıklarımızı görüyoruz. Hendekmiş, barikatmış inan ki bunlar bahane bir günde çözülür, bir günde bir günde. Bak 6 aydır kapatamadığınız hendekler sayın Öcalan'ın mesajı ile çözülür doğru mu? Bir barış mesajıyla onların hepsi kapanır. Bir müzakere, bir diyalog kapısıyla onların hepsi çözülür, ama ne yapıyorlar hayır illa biz tank ile top ile havanla bilmem savaşla bunları hepsini ortadan kaldıracağız diyorlar. Şehirlerin ne hale geldiğini gördünüz. Cizre, Sur, Nusaybin her biriniz burada yaşıyorsunuz. Bütün bunların çözüm yolu masadır dedikçe onlar hayır daha büyük bir şiddetle, daha fazla askeri operasyonla biz bunların kökünü kazıyacağız diyorlar. Bugünde bakın Başbakan halen ısrarla savaş mesajı veriyor. Bir yıldır ağzına barış kelimesini alabilmiş değil, bir yıldır ağızlarından barış sözcüğü çıkmıyor artık. Çünkü ülkede barış demek artık ihanet oldu. Barış, kardeşlik dediğiniz zaman artık terörist, bölücü oldunuz. Şimdi bunlar barış diyene saldırıyor diye biz bundan vaz mı geçeceğiz. Hayır asla. Ne barış talebimizden vazgeçeceğiz ne özgürlük talebimizden. Kürt halkı özgür olacak barış içerisinde yaşayacak. Bununda koşulları bellidir, özgürlük kölelikle olmaz eşitlikle olur, adaletle olur. Adaleti, eşitliği sağladığımız anda ülke o zaman kardeşliği yaşar. Barış o zaman çok kolay olur."

Yorumlar