Demirtaş: 30 Mart'ta AKP'nin boyunun ölçüsünü alacağız

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Van’da 30 Mart’ta AK Parti’nin boyunun ölçüsünü alacağız.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: 30 Mart'ta AKP'nin boyunun ölçüsünü alacağız

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Van’da 30 Mart’ta AK Parti’nin boyunun ölçüsünü alacağız." dedi.

Van'da merkezi seçim bürosunun açılışı için gelen Demirtaş, kalabalıktan seçim günü yanlarında bir oy pusulası ve bir metre bulundurmalarını istedi. Demirtaş, “Çünkü 30 Mart akşamı onların boylarını ölçüceğiz. Bu halk dişiyle, tırnağıyla, emeğiyle buralara geldi." şeklinde konuştu.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’nin merkezi seçim bürosunun açılışı için geldiği Van’da miting düzenledi. Cumhuriyet Caddesi’nde miting düzenleyen Demirtaş, Van'ın 30 Mart zaferinin tescillendiğini söyledi. Demirtaş, yaşanan depremlere rağmen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve arkadaşlarının başlarını hep dik tuttuğunu belirtti. Halkın desteği ile yürütülen 5 yıllık çalışmalarla başlarının dik olduğunu ifade eden Demirtaş, 30 Mart sabahında Van'daki tüm ilçe ve büyükşehirde halka layık bir çalışmayı birlikte yürüteceklerini belirtti.

Demirtaş, "Van'da depremden sonra, siyasi depremler gelişti. AKP dedi ki 'Van bizim için artık laboratuvardır' AKP Van'da bir halka hizmet etmeden de oy alınabilir mi? bunun hesabını yapıyor. Depremden sonra bir de iktidar vurursa, buna rağmen acaba oy alabilir miyiz? diye düşünüyorlar. Van'da daha önce bunlar boylarının ölçüsünü almışlardı, 30 Mart'a az kaldı, İnşallah AKP'nin boynun ölçüsünü alacağız. Sizden ricam seçim yanınızda bir oy pusulası ve bir metre olsun. Çünkü 30 Mart akşamı onların boylarını ölçüceğiz. Bu halk dişiyle, tırnağıyla, emeğiyle buralara geldi. Bu halk kadını, çocuğu, genciyle direnerek bu noktaya geldi. Van Valisi, Belediye Başkanı Bekir Kaya içerdeyken kendine villa yapıp orada oturuyordu. Van halkının başkanını içeri atıp, halkı çadıra mahkum edenler, milyarlarca liralık villalarda oturuyordu." diye konuştu.

    DEMİRTAŞ: ALAYINI VAN’DA SANDIĞA GÖMECEĞİZ

    Bu mevzunun sadece validen ibaret bir durum olmadığını yine Van'da bir süre önce dile getirdiğini hatırlatan Demirtaş, “Bunların alayı böyledir dedik ve bu ortaya çıktı. Bekir Kaya'nın da evini aradılar ama çok şükür onun evinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar çıkmadı. Bekir Kaya içeri girip yattı ama şerefiyle, onuruyla cezaevinden çıktı. Bunların bakan çocukları yatacak ama nasıl çıktıklarını göreceğiz. Bunların halkın önüne çıkacak yüzleri kalmayacak. AKP'ye sesleniyorum, siz buraya avuç avuç para atsanız bu kalabalığı toplayamazsınız. Çünkü bu meydanda toplananlar özgürlüğe sevdalanmış, çakmak gözlü Vanlılardır. Bu halk paraya, pula, kömüre tenezzül edecek bir halk değildir." diye konuştu.

    Halkın kendi özgürlüğü için and içtiğini ve bunu mutlaka alacağını söyleyen Demirtaş, sistemin her türlü zulmü uygulayarak tekçi zihniyetin AKP'nin ampulünün burada yanması için ellerinden geleni yaptığını ifade etti. Kürt halkının özgürlük için yemin ettiğini ve her halk gibi özgür yaşamanın mücadelesini verdiğini kaydeden Demirtaş, bundan sonra kimsenin bu halkı yolundan döndüremeyeceğini söyledi. 5 yıl boyunca Van'da herkese eşit hizmet etmeye çalıştıklarını aktaran Demirtaş, "'BDP Kürt halkının sırtında bir kamburdur ve BDP'yi buradan sileceğiz' diyen anlayışı biliyoruz. Kusura bakmasınlar sizlerin ağa babalarınız, paşa babalarınız, tankıyla, topuyla, TOMA'sıyla geldi ama bu halk geri adım atmadı. Onların sandığa gömüleceklerinden şüpheleri yok. Ama, 'BDP bizi engelliyor' algısı yaratmaya çalışıyorlar. Öyle bir şey yapın ki, Van'da 30 Mart günü sandıklar açıldığında bunların bahanesi kalmasın. Alayı burada sandıkta gömülecek. And içtik bunu yapacağız." ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından Ertoşi aşiretinin kanaat önderlerinden ve eski Başkale Belediye Başkanı İskender Ertuş BDP'ye katıldı. Ertuş'un rozetini Demirtaş taktı. Burada kısa bir konuşma yapan Ertuş, tüm aşiret reislerine seslenerek BDP'ye katılmaya çağırdı. CİHAN

Yorumlar