Değişen adres bilgilerini bildirmeyen esnafa bin 200 TL ceza

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, değişen adres bilgilerini bağlı oldukları vergi daireleri ve ilgili kurumlara bildirmesi için üyelerine çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Değişen adres bilgilerini bildirmeyen esnafa bin 200 TL ceza

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, değişen adres bilgilerini bağlı oldukları vergi daireleri ve ilgili kurumlara bildirmesi için üyelerine çağrı yaptı. Sevimçok, aksi durumda yaklaşık bin 200 TL ceza verileceğini hatırlattı.

    6360 sayılı kanun gereği Antalya ilinin Büyükşehir statüsü kazandığını kaydeden Sevimçok, esnaf ve sanatkarın Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) adres bilgilerinin değiştiğini ve herhangi bir cezaya maruz kalınmaması için bu adres bilgilerinin vergi daireleri ve ilgili kurumlara bildirilmesini istedi. Özellikle bu değişen adres bilgilerinin esnaf tarafından ilgili vergi dairelerine bildirilmemesi yüzünden vergi dairelerinin bu esnaflara ceza kestiğini vurgulayan Sevimçok, “Bilindiği üzere 6360 sayılı kanun gereği Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları il mülkü sınırları oldu. Bu kanun ile beldeler ve köyler kapanarak mahalle olmuş ve ilçe sınırları da değiştiğinden dolayı MERNİS’te birçok esnaf ve sanatkarımızın adres bilgileri değişti. Kanun gereği yapılan bu değişiklik nedeniyle esnaf ve sanatkarımız değişen adres bilgilerini ivedi olarak vergi dairelerine ve ilgili kurumlara bildirmek durumunda. Vergi daireleri bu adres değişikliklerinin bildirilmemesinden dolayı bin 200 TL civarında bir tutarda esnaf ve sanatkarımıza ceza kesmektedir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar