Değerler Eğitimi'nde ödül zamanı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl uygulamaya konulan Değerler Eğitimi Projesi’nin Nisan ayı ödül töreni BTSO Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinatörlüğünde...

Google Haberlere Abone ol
Değerler Eğitimi'nde ödül zamanı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl uygulamaya konulan Değerler Eğitimi Projesi’nin Nisan ayı ödül töreni BTSO Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve 'güzel ahlak' konusunun işlendiği projenin ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sevinç, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Sevinç, "Projeyle öğrencilerimizin değerlerini öğrenmesini ve değerlerine sahip çıkmasını amaçlıyoruz. Değerler eğitimi projesinde her ay farklı bir değer belirleniyor ve öğrencilerimiz bir ay boyunca bu konuyu işliyor. İşlenen konuları yaşayarak öğreniyorlar." dedi.

Güzel ahlak konusunda en iyi örneğin Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (SAS) olduğunu belirten Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay da, "Güzel ahlak kavramını eğitim öğretim hayatına kazandıranları, okullarda bu konunun işlenmesi sağlayanları ve projeye destek verenleri gönülden kutluyorum. Allah’ın en çok sevdiği insanlar samimi olan insanlardır. Samimi olmak için ise güzel ahlaka sahip olmak gerekir. Samimi olmayan güzel ahlak sahibi olamaz. İşte güzel ahlak bu kadar önemlidir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunulan gösterilerin ardından ödül törenine geçildi. Proje kapsamında farklı kategorilerde gerçekleştirilen ve Güzel Ahlak konusunun işlendiği yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Nisan ayı ‘Güzel Ahlak’ konusunda Bursa genelinde dereceye giren eserler şöyle sıralandı:

İlkokul Resim Alanı 1. Sinan Nalbur, Yenişehir Koç İlkokulu

Ortaokul Sunu Alanı: 1. Hasan Güllü, Yıldırım Davut Kadı Eşref Evcil Ortaokulu

Lise Sunu Alanında ise; 1.Yunus Sönmez-Rabia Maral ve Osman Er ile Gülay Yahşi, Orhaneli Tic. Mes. Lisesi

CİHAN

Yorumlar