Dedesinden miras kalan bayraktarlığı sürdürüyor

Kahramanmarışlı Ali Çelikçi, 70 yaşında olmasına rağmen tören, toplantı ve bayramlarda özel giysileriyle Türk bayrağını taşıyor. Ali Çelikçi, dededen miras kalan bayraktarlığı ölene kadar sürdürmeyi düşünüyor. Kayseri Erciyes...

Google Haberlere Abone ol
Dedesinden miras kalan bayraktarlığı sürdürüyor

Kahramanmarışlı Ali Çelikçi, 70 yaşında olmasına rağmen tören, toplantı ve bayramlarda özel giysileriyle Türk bayrağını taşıyor. Ali Çelikçi, dededen miras kalan bayraktarlığı ölene kadar sürdürmeyi düşünüyor.

Kayseri Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda düzenlenen Erciyes Türk Kurultayı'na katılan Ali Çelikçi, eşi Gülizar Çelikçi ile giydikleri kıyafetleri dikkat çekti. Çelikçi çiftinin kıyafetleri ve yanlarında taşıdıkları Türk bayrakları birçok kişinin kendisiyle hatıra fotoğraf çektirmesi için kuyruğa girmesine neden oldu. 70 yaşındaki Çelikçi, 'Bayraktar Ali Baba' olarak tanınıyor ve bayraktarlığı dedesinden babasına, babasından da kendisine miras kaldığını ifade ediyor. Dedesinin Osmanlı Ordusu'nda bayraktar olduğunu anlatan Çelikçi, daha sonra Kurtuluş Savaşı döneminde babasının bayraktarlık yaptığını anlatarak, onların sürdürdüğü bu görevi şimdi de kendisinin devam ettirdiğini anlattı.

Ali Çelikçi, dedesi ve babasının bayraktarlık yaparken çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu albümü saklayarak, dedesinden kalan 'İstiklal Madalyası'nı gururla göğsünde taşıdığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar