DEDAŞ’a arka pencereden girip 33 bin TL çalmışlar

Diyarbakır’da geçen yıl pencereden girdikleri DEDAŞ tahsilat şefliğinden 33 bin 720 TL çaldıkları iddiasıyla 2 zanlı hakkında dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
DEDAŞ’a arka pencereden girip 33 bin TL çalmışlar

Diyarbakır’da geçen yıl pencereden girdikleri DEDAŞ tahsilat şefliğinden 33 bin 720 TL çaldıkları iddiasıyla 2 zanlı hakkında dava açıldı. Haklarında ‘nitelikli hırsızlık yapma’ suçundan dava açılan iki kişinin, DEDAŞ tahsilat şefliğinin kapısında güvenlik görevlileri olduğu sırada binanın arka tarafında bulunan pencereden girdikleri ve çekmecedeki parayı alıp kaçtıkları belirtildi.

Diyarbakır’da geçen yıl temmuz ayında DEDAŞ tahsilat şefliğinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede olay günü DEDAŞ’a gelen iki kişinin kurum içinde keşif ve gözlem yaptıktan sonra öğle arası, tahsilat şefliğine pencereden girdikleri ve 33 bin 720 TL’yi çaldıkları belirtildi. Şüphelilerinden F.S.’nin gözcülük yaptığı M.D.’nin de tahsilat şefliğinin vezne bölümündeki pvc çerçevesinin camını ve içinde para bulunan çekmeceyi kırarak aldıkları parayla olay yerinden kaçtıkları kaydedildi. İddianamede olaydan sonra DEDAŞ’a ait güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği ve iki kişinin önce keşif yaptığı ve daha sonra hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirtildi.

Şüphelilerin kimliklerinin tespiti için yapılan çalışma kapsamında, güvenlik kamerası görüntülerinden alınan fotoğrafların Asayiş Daire Başkanlığı Asayiş Polis Ajandası isimli görüntü paylaşım programına yüklendiğinde şüphelilerin Mardin’de çok sayıda hırsızlık olayını yapan kişiler olduğunun ortaya çıktığı kaydedildi. İddianamede olay saatinden bir süre önce şüphelilerden M.D.’nin DEDAŞ’ın önündeki özel işyerine gelerek burada keşif yaptığı belirtildi. İddianamede sanıklar hakkında ‘mala zarar verme, kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık’ suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. CİHAN

Yorumlar