Davutpaşa mağdurları: Sorumlular yargılansın

31 Ocak 2008'de Zeytinburnu Davutpaşa'da bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada 21 işçi hayatını kaybetmişti.

Google Haberlere Abone ol
Davutpaşa mağdurları: Sorumlular yargılansın

31 Ocak 2008'de Zeytinburnu Davutpaşa'da bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada 21 işçi hayatını kaybetmişti. İşçi yakınları Bakırköy Adalet Sarayı’nda görülen 18. duruşması öncesinde biraya gelerek basın açıklaması yaptı. Aileler, adalet istediklerini ve sorumluların yargılanması gerektiğini belirtti.

Adalet arayan işçi aileleri, Bakırköy Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi. Aileler; Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız’, ‘Sorumlular yargılansın’, ‘Adalet istiyoruz’ dövizleri ve pankartları açtı. Grup ‘İş kazası değil bu bir cinayet’, ‘Davutpaşa’yı unutma, unutturma’, ‘Bütün sorumlular yargılansın adalet istiyoruz’ şeklinde slogan attı.

Adalet isteyen aileler adına açıklama yapan ve kazada eşini kaybeden Arzu Cesur, 6 yıldır ve 17 duruşmadır, adil bir yargılamanın gerçekleşmesi ve bütün sorumluların yargılanabilmesi için çabaladıklarını söyledi. Cesur, “Patlamanın meydana gelmesinde, bina sahibinden, BEDAŞ’a, İSKİ’ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Zeytinburnu Belediyesi’nden, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan, işverene kadar hepsi birinci dereceden sorumludur. Eksiksiz bütün sorumlular yargılansın diye buradayız.” ifadelerini kullandı.

Adalet isteklerinin bir arada olunduğu sürece güçleneceğini belirten Cesur, “Sorumluların hepsinin yargılanmadığı ve gerekli caydırıcılıkla cezalandırılmadığı her dava, kamuoyu tarafından binlerle, milyonlarla, vicdan ayaklanmasıyla taraf olunmayan her dava , iş cinayetlerinde sorumluluğu olanların fütursuzluğunu teşviktir. Biliyoruz ki sesimiz güçlendikçe duyulur, görülür olacağız. Biliyoruz ki suskunlaşmış vicdanlara sesimiz güçlendikçe ulaşacağız. Biliyoruz ki adalet isteğimiz sen de yanımızda olduğun sürece güçlenecek.” dedi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 18. duruşmasına girdi.
CİHAN

Yorumlar