Davutoğlu'ndan şiddete karşı birliktelik çağrısı

Sare Davutoğlu, kadına yönelik şiddete karşı başlatılan “Dur Diyelim” kampanyası kapsamında, şiddete karşı birliktelik çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu'ndan şiddete karşı birliktelik çağrısı

Sare Davutoğlu, “Dur Diyelim” kampanyası kapsamında yayımladığı mesajda Özgecan Aslan’ı unutmadı. “Özgecanımız içimizi yakan bir ateş ve canımızdan kopan bir parça oldu. Aynı sürede o, yurdumuzda kadına yönelik şiddetin sembol adı biçimine geldi. Özgecanlar yüreğimizde mevcut olmaya devam edecek. Şimdi herzaman birlikte çevremize, yakınlarımıza ve her şeyden evvela de kendimize dönüp bakma vakti” diyen Davutoğlu, “Bu acıların yaşanmaması, hepimizin yüzünü öne eğdiren bu insanlık dışı cinayetlere dur demenin vakti. Gelin kadınlarımıza sahip çıkalım, İktidarıyla muhalefetiyle, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle şiddetin her biçimine gelin herzaman birlikte dur diyelim” dedi.

KAMPANYAYA HER KESİMDEN BÜYÜK DESTEK

“Şiddetin yer bulamadığı bir geleceği birlikte inşa etmek” vizyonu ile başlatılan “Kadına Yönelik Şiddete Birlikte #DurDiyelim” Kampanyası, toplumun her kesimindeki şiddet karşıtı duruşun altını çiziyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nedeni ile başlatılan kampanya sosyal problemler karşısında birlikte devinim ederek çözüm üreten bir cemiyet olma bilincini güçlendirmeyi hedeflerken, toplumun her kesimini, şiddet karşısındaki tepkisini birlikte #durdiyelim sloganıyla ortaya koymaya çağrı ediyor.

Kampanya kadına karşı şiddet meselesi için söyleyecekleri bulunan her insanın kısa videolarını www.durdiyelim.com sitesine yüklemesine İmkan sağlamakta, böylece kampanyaya destek verenler, düşüncelerini bütün topluma duyurma şansı yakalıyor. Kampanyaya destek eda etmek için, www.durdiyelim.com web sitesi ziyaret edilerek katılımcılar siteye kendi videolarını yükleyebiliyor, bu videoları sosyal medya hesaplarında paylaştırılabiliyor. Kampanya sanat, siyaset, akademik camia ve halktan kocaman destek görüyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar