Davutoğlu: Dedem Korkut bize yol gösterir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB'un düzenlediği ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Dede Korkut kitabının tanıtımında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Dedem Korkut bize yol gösterir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB'un düzenlediği ( Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Dede Korkut kitabının tanıtımında Dede Korkut'un öneminden bahsetti.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Burada emeği geçen herkese teşekkürler. Ben Toroslar'ın dağlarında doğdum. Dedem Korkut'un diliyle, onun duasıyla dedemin, babaannemin duasına benzetirdim. Babaannem Manas Destanı benzeri konuşurdu.

"ÇEVRECİLİK MODERN BİR BAKIŞ AÇISI DEĞİLDİR"

Çevrecilik çağdaş bir bakış açışı değildir. Bizde kayaların, keçilerin adları vardır. Bizim orada kıble kayası diye bir yer var. Fizikle metazfiziği birleştirmiştir.

Babam benim adımı kulağıma üflerken Ahmed-i Sani demiş. Ben bunu dedemden ve ya amcamdan sonra geldiğim için ikinci Ahmed şekilde anlamıştım.

"HOCA AHMET YESEVİ'DEN DOLAYI ADIMI AHMET KOYDULAR"

Daha sonra Hoca Ahmet Yesevi'nin Ahmed-i Sani olduğunu,  Peygamber Efendimizden sonra ikinci Ahmet şekilde anıldığını öğrendiğimde babamın bana gerçekte Hoca Ahmet Yesevi'den ötürü bunu söylediğini öğrendim.

Allah bizi Dede Korkut'un izinden gitmeyi nasip etsin. Dedem Korkut kültürel mirasın nasıl harmanlandığını görürsünüz. Oğuz lehçelerinin tüm izlerini görürsünüz.

Bizi Türk tarihinden kopartmak arzu edenler var. Bizim görevimiz tarih bilincini yaşatmaktır. Dede Korkut bulunduğu sürece de bu böyle devam edecektir.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar