Daşkaya: 2013 gibi 2014'ten de ümidimiz yok

Erzurum Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 2013 yılının şubeleri açısından kap kara bir yıl olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Daşkaya: 2013 gibi 2014'ten de ümidimiz yok

Erzurum Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 2013 yılının şubeleri açısından kap kara bir yıl olduğunu söyledi.

Her geçen yılın bir önceki yılı arattığını belirten Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 2014'ün Erzurum açısından iyi geçmesi temennisinde bulundu. Daşkaya, “2013 yılı Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanlığı açısından hatırlanmayacak ve kara bir yıl oldu. Bizim açımızdan Büyükşehir Belediyesi yasası ve İl Özel İdarelerin kapatılması belediyeler tarafından hizmet götürülmesi mantık açısından baktığımızda ne kadar mantıklı geliyor. Anlamış değiliz. İl özel İdareler kapatılması için karar çıkarıldı. İl Özel İdareler kapatıldıktan sonra bundan sonra hizmeti üstlenecek olan Büyükşehir Belediyesi olacak. Zaten Büyükşehir Belediyesi bundan önce köylere hiçbir hizmet götürmemiş kaldı ki bundan sonra nasıl götürecek. Şu anda büyükşehir belediyesi bu işi yapabilecek güçte değildir.” dedi.

'Dünden önce de büyükşehir belediye başkanlığı köylere düzenli hizmet götürmemiştir' diyen Daşkaya, yasayla 5 yıl sonra köylerden vergi alacaklarını dile getirdi. Daşkaya şunları kaydetti: “Erzurum’daki köylere Büyükşehir Belediye Başkanlığının köylere iyi bir hizmet götürmesi çok inandırıcı gelmiyor. İç sorunlarımız çoğaldı. Halk karamsarlığa kapıldı, yoksulluk artış gösterdi. Erzurum’un da içinde bulunduğu bu bölgede göçün önüne geçebilmek için atılması elzem olan adımlar vardır. Bunlardan en önemlisi de, yeni iş sahalarının açılması ve istihdamın sağlanmasıdır. Erzurum’u ve bölgeyi yatırımcının iştahını kabartabilecek bir düzeye getirmek gerekir. Yatırımcılar, Erzurum’a gelip yeni iş sahaları açabilmek için öncelikle kazançlarını gözeteceklerdir. Bu yüzden Erzurum’u ve bölgeyi, yatırımcı için kazançlı hale getirmek gerekir. Ekonomistler bu hususta çeşitli önerilere sahipler. Hükümet, bu önerileri dikkate alarak, göç hastalığını mutlaka tedavi etmelidir. Göçün bilimsel nedenleri zaten saptanmış durumda. Bu işbirliği ve çalışma günleri bile alsa, gerekeni yapmaya hazırız. Yeter ki bir araya gelip, nedenleri hep birlikte sorgulayalım. Hazırlayacağımız yol haritasında herkesin bir katkısı olmalı ki, sonuçtan da medet umabilelim. Aksi takdirde bu sorunu önümüzdeki yıl da, ondan sonraki yıllarda da yaşamaya devam edeceğiz. Vatandaşlar gibi bizim de 2014'ten hiçbir beklentimiz yok.” CİHAN

Yorumlar