Darbeciler o gece telefonla CHP'yi aramış

Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cülerin 15 Temmuz gecesinde MHP'nin yanında CHP'yi de aradığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Darbeciler o gece telefonla CHP'yi aramış
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ mensupları tarafından girişilen darbeyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Darbecilerin 15 Temmuz gecesi MHP'yi aradıkları daha önce basına yansımıştı; ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre darbeciler aynı gece CHP'yi de aradılar. CHP'yi arayan isim ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Levent Turkkan. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün yaptığı açıklamada darbe girişiminin yaşandığı gece, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan'ın kendilerini aradığını, hatta genel başkana da ilettiklerini belirterek, "Bize bu darbenin başında Hulusi Akar var, dedi. Ama genel başkanımız ne kim olursa olsun karşı çıkacağız" dediğini savundu. 

Darbe girişiminin yaşandığı gece Başbakan Binali Yıldırım'ı arayan ilk lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi. Bahçeli, Yıldırım'a 'yanınızdayız' diyerek desteğini açıklamıştı. Ancak CHP yönetiminden ilk saatlerde herhangi bir açıklama gelmemişti. İ

lerleyen saatlerde ise CHP GeneL Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasimize sahip çıkıyoruz." şeklindeki bir mesajı internet sitelerine düşmüştü. 

Yorumlar

Serdar Yok ya buradan chp ye e ek yok bugün OHAL de gerçek yüzünüZü gördük.