Cumhuriyet Üniversitesi’nde 243 hoca cübbe heyecanı yaşadı

Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) 2012-2014 döneminde öğretim üyeleri arasında yardımcı doçentliğe, doçentliğe ve profesörlüğe yükselenler için Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet Üniversitesi’nde 243 hoca cübbe heyecanı yaşadı

Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) 2012-2014 döneminde öğretim üyeleri arasında yardımcı doçentliğe, doçentliğe ve profesörlüğe yükselenler için Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi. Törende 45 profesör, 63 doçent ve 135 yardımcı doçent cübbe giydi. Rektör Kocacık, öğretim üyelerine "Ulusal ve uluslararası yayınlarla da çıtamızı yükselteceğinizi kesinlikle biliyorum." diye seslendi.

CÜ Kültür Merkezi’ndeki törene Vali Alim Barut, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları ile fakülte dekanları ve çok sayıda akademisyen katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan CÜ Rektörü Prof. Dr. Kocacık, üniversitenin gücüne güç katacak profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin cübbelerinin giymelerinin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Şu anda üniversitede 198 profesör, 144 doçent ve 402 yardımcı doçent olmak üzere 744 öğretim üyesi mevcut olduğunu bildiren Rektör Kocacık, akademik personelin toplam sayısının bin 243 ve 3 bin 300 civarında da idari-akademik personel olduğu bilgisini verdi.

Kocacık şöyle devam etti: “Üniversitemiz şu anda öğrenci sayısı bakımından 45 bin 600 öğrenci ile mevcut üniversiteler arasında 18. sırada yer alıyor. Tıp fakültesi olan devlet üniversiteleri arasında da 38. sırada. Dolayısıyla bu sıraları daha da yukarılara nasıl çekebileceğimizin ve kalitesini nasıl artırabileceğimizin her yıl çalışmasını yapıyoruz.”

Akademisyenlerden eğitimci kimliklerinin yanı sıra araştırmacı kimliklerini de öne çıkarak üniversiteye ve ülkeye katkı sağlamalarını beklediklerini kaydeden Rektör Kocacık, “Sadece eğitim değil görevimiz, eğitimci olmak da değişti. Artık her şeyi en iyi bilen değil, artı bildiğini öğrenciye en iyi aktarıp, onlarda öğrenme isteği uyandıran kişi en iyi eğitimci sayılıyor. Sizin de böyle bir yaklaşım içerisinde olacağınızı kesinlikle umut ediyorum. Ulusal ve uluslararası yayınlarla da çıtamızı yükselteceğinizi kesinlikle biliyorum. Şimdiden hem yapacağınız çalışmalara teşekkür ediyorum hem de yeni unvanlarınızın sizlere, üniversitemize, ailelerinize ve topluma hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Program akademik yükselme kaydeden 45 profesör, 63 doçent ve 135 yardımcı doçente akademik kıyafetleri giydirildi. CİHAN

Yorumlar