Cumhurbaşkanı Gül'den Suriyeli mültecilere:Bizler aynı coğrafyanın çocuklarıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis’te Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Gül'den Suriyeli mültecilere:Bizler aynı coğrafyanın çocuklarıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis’te Suriyeli mültecilerin yaşadığı kampı ziyaret etti. Burada sevgi gösterisi ile karşılanan Gül, ‘‘Bizler aynı coğrafyanın çocuklarıyız.’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaklaşık 40 bin Suriyeli mültecinin kaldığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Elbeyli Konaklama Merkezi'ni ziyaret etti. Eşi Hayrünnüsa Gül ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de eşlik ettiği ziyarette Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yoğun sevgi gösterisi ile karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Hepimiz sizlere sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyoruz’’ diyerek başladığı konuşmasında, ihtiyaçları varsa onların tespit etmek ve mülteci temsilcilerini dinlemek için geldiklerini ifade etti. Gül ‘‘Aslında bizler aynı coğrafyanın çocuklarıyız. Ama devletlerimiz ayrı. Komşu ve akrabalık bağlarımız var, gerektiğinde kucak açmamız gereken hukukumuz var sizlerle. Kardeşlik, dostluk, zor günlerde belli olur. Suriye’de olup bitenler, hepimizin ciğerini dağlamaktadır. Türk kardeşleriniz, sizin acılarını derinlerden hissetmektedir.’’ dedi.

‘‘TARİHİN KARA DEFTERİNE GEÇECEK’’

Suriye’nin bu duruma düşmemesi için her seviyede her türlü gayreti gösterdiklerini ifade eden Gül, Türkiye olarak Suriyeli yöneticilere her türlü uyarıyı yaptıklarını ifade etti. Gül ‘‘Ama sizler; memleketinizde daha özgür olmak isteyince, maalesef sizin üstünüze silahla, tankla, topla, füzeyle geldiler. Çok büyük acılar çektiniz. Bütün bu acımasızlıklar tarihe geçecektir.’’ dedi. Suriyeli mültecilere ‘‘Sizler bizim misafirimizsiniz’’ şeklinde hitap eden Abdullah Gül, Suriye’de en kısa zamanda barış ve dirliğin sağlanması arzusunda olduğunu ifade etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E YOĞUN MÜLTECİ İLGİSİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü yoğun sevgi gösterisi ile karşılayan Suriyeli mültecilerin tören alanında ‘Canımız, Kanımız Sensin Türkiye’, ‘Özgür Suriye, Güçlü Türkiye’, ‘Umudumuz oldun Türkiye’ pankartları açıldı. Cumhurbaşkanı Gül, mültecileri selamlarken, zılgıtlarla sevgi gösterisinde bulunuldu.

GÜL, SURİYELİ ÇOCUKLARIN KALDIĞI KREŞİ ZİYARET ETTİ

Elbeyli Konaklama Tesisi'nde Suriyeli çocukların kaldığı kreşi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül'e çocuklar; Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi. Esra isimli 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun İstiklal Marşı’nı ezbere okuması heyettekilerin büyük takdirini aldı. Cumhurbaşkanı Gül, 450 çocuğun kaldığı kreşle ilgili yetkililerden bilgi aldı.
CİHAN

Yorumlar