Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt’e gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yılında işbirliğin arttırılmasına yönelik temaslarda bulunmak üzere Kuveyt’e gitti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt’e gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yılında işbirliğin arttırılmasına yönelik temaslarda bulunmak üzere Kuveyt’e gitti. Gül, hareketinden önce Esenboğa’da yaptığı değerlendirmede "Bölgemizde barış ve güvenliğe yönelik risk ve tehditlerin yoğunlaştığı bir dönemde Kuveyt’e yapacağım temasların bölgesel istikrar, barış ve güvenliğin güçlendirmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Al-Sabah’ın davetine icabetle resmi ziyarette bulunmak üzere Kuveyt’te gitti. Dört gün sürecek ziyaretin geçtiğimiz Nisan ayında Kuveyt Emirinin Türkiye ziyaretine iade mahiyetinde olduğunu ifade eden Gül’e Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra milletvekilleri, basın ve iş dünyasından temsilciler eşlik edecek. Son altı yıl içinde devlet başkanı düzeyinde altıncı ziyaret olan Kuveyt ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt’le ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğini vurguladı. Gül, "Bu defaki ziyaretim Kuveyt’le diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 50. yıldönümüne denk gelmektedir. Görüşmelerimde ikili ilişkilerimizin daha ileriye taşınması için yapabileceklerimiz üzerinde duracağım. Bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alış verişinde bulunacağım." dedi. İlişkilerin önemli bir veçhesinin iş, ticaret ve karşılıklı yatırımların olduğunu kaydeden Gül, bu bağlamda Türkiye Kuveyt İş Forumu’na da katılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, müteahhitlik ve savunma sanayii gibi alanlarda işbirliğinin artırmak istediklerini belirterek ‘‘Bölgemizde barış ve güvenliğe yönelik risk ve tehditlerin yoğunlaştığı bir dönemde Kuveyt’e yapacağım temasların bölgesel istikrar, barış ve güvenliğin güçlendirmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum." sözlerine yer verdi.



CİHAN

Yorumlar