Cumartesi Anneleri, 483. eylemlerine çıktı

Kamuoyunda 'Cumartesi Anneleri' olarak bilinen kayıp yakınları, Galatasaray Lisesi önünde 483. eylemlerini yaptı. Ellerinde yakınlarının posterleriyle toplanan gruba CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.İnsan Hakları Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Cumartesi Anneleri, 483. eylemlerine çıktı

Kamuoyunda 'Cumartesi Anneleri' olarak bilinen kayıp yakınları, Galatasaray Lisesi önünde 483. eylemlerini yaptı. Ellerinde yakınlarının posterleriyle toplanan gruba CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) organizasyonuyla Galatasaray Lisesi önünde toplanan aileler, kayıp yakınlarının bulunmasını istedi. Eyleme destek veren Sezgin Tanrıkulu, "Eğer Türkiye'de bir barış ve demokrasi umudu varsa, 483 haftadır, 19 yıldır hiçbir şeyi dinlemeden burada mücadele eden, bedel ödeyen bu annelerdir bu meydandır. Bunun böyle bilinmesi lazım. Ve bu meydan Türkiye’ye geçmişle hesaplaşma ve yüzleşme deneyimi getirecektir.” dedi.

Eylemde grup adına okunan bildiride ise, “Toplumu tek bir kalıba koymaya çalışan milliyetçi politikaların terk edilmesini istiyoruz. Toplumsal sorunlarımızın çatışma alanından tartışma alanına çekilmesini istiyoruz. Barışın önünü açacak müzakerelerin acilen başlamasını ve barışın bir devlet politikası haline getirilmesini istiyoruz.” denildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplana grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar