Çukurova’da turist rehberi sıkıntısı yaşanıyor

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, artan rehber denetimlerinin yanı sıra turizm hareketliliğinin Çukurova yöresinde rehber ihtiyacına neden olduğunu belirtti.Akdağ, 6326 Turist Rehberleri Meslek Kanunu’nun çıkması...

Google Haberlere Abone ol
Çukurova’da turist rehberi sıkıntısı yaşanıyor

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, artan rehber denetimlerinin yanı sıra turizm hareketliliğinin Çukurova yöresinde rehber ihtiyacına neden olduğunu belirtti.

Akdağ, 6326 Turist Rehberleri Meslek Kanunu’nun çıkması ile Turist Rehberleri Meslek Odaları’nın kendi meslek yasalarına dayanarak denetim yetkisini elde ettiklerini anımsattı.

Bu yasaya dayanarak Türkiye’de başlayan rehber denetimleri ile bir kez daha mesleğin öneminin fark edildiğini belirten Akdağ, ‘’Türkiye’de yaklaşık 11 bin 500 profesyonel turist rehberinin olduğunu fakat, meslektaşlarımızın çoğu ya devlet memuru, yada şimdiye kadar para kazanamadıkları için mesleklerini irca etmiyorlar. Yasa ile birlikte, mesleklerini denetlemeye başlayan rehberler, hem mesleğe olan talebi hem de mesleğin kalitesini artırmış oldu. Böylece mesleğin albenisi de arttı.’’ ifadelerini kullandı.

Seyahat acentelerinin hizmetlerini profesyonel turist rehberleri ile gerçekleştirmeleri sonucunda ülkenin imajının arttığını aktaran Akdağ, bunun yanında hizmet kalitesinin de yükseldiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar