Çukurova ile Flensburg üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)dünyaya açılmaya devam ediyor. Hem Avrupa hem de Ortadoğu’dan birçok üniversite ile işbirliği çalışması gerçekleştiren ÇÜ, Almanya’nın Flensburg Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova ile Flensburg üniversiteleri arasında işbirliği protokolü imzalandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)dünyaya açılmaya devam ediyor. Hem Avrupa hem de Ortadoğu’dan birçok üniversite ile işbirliği çalışması gerçekleştiren ÇÜ, Almanya’nın Flensburg Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Alman Akademik Değişim (DAAD) kürsüsü oluşturularak Çukurova Üniversitesi’nden görevlendirilecek bir öğretim elemanı Flensburg Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi verecek.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Harun Arıkan ve Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik ten oluşan heyet Almanya’ya giderek işbirliği görüşmelerinde bulundu. Yapılan temaslar sonucunda, ERASMUS programlarıyla öğrenci ve personel değişimleri gerçekleştiren iki üniversite, ilişkilerini daha da derinleştirebilmek için işbirliği yaptı.

Ziyarette konuşan Flensburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Werner Reinhart, iki üniversite arasında sıkı işbirliği geliştirileceğine inandığını belirterek, Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin eğitim alanında da artacağını söyledi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, bu buluşma sonrasında her iki üniversite arasında ortak eğitim anlaşmasının bazı alanlarda sorunsuz olarak hemen başlayabileceğini söyledi. Prof. Dr. Kibar, hangi alanlarda gelişim sağlanabileceği konusunun, kurulacak heyetlerin karşılıklı görüşmeleriyle ortaya konulacağını ifade etti.
Ziyaret ve görüşmeler sonucunda üniversitelerin yöneticileri, işbirliğinin geliştirileceği alanları, Avrupa Çalışmaları, Uluslararası Yönetim, Kültür ve Dil olarak belirledi. Ayrıca yapılan işbirliği kapsamında Flensburg Üniversitesi’ne Türkçe eğitimi vermek için DAAD Programı desteğiyle Çukurova Üniversitesi’nden bir öğretim elemanının görevlendirilmesi kararlaştırıldı.
CİHAN

Yorumlar