Çukurova Belediye Başkanı Çetin, ikinci halk günü toplantısını yaptı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, göreve geldiğinin ikinci haftasında ikinci halk günü toplantısını düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Çukurova Belediye Başkanı Çetin, ikinci halk günü toplantısını yaptı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, göreve geldiğinin ikinci haftasında ikinci halk günü toplantısını düzenlendi. Halk gününde vatandaşın istek ve şikayetlerini dinleyen Çetin, iki haftada gördüğü en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getirdi.

Çukurova Belediyesi önündeki bahçede ikinci kez vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Soner Çetin, Halk Günü için Cuma Meclisleri’ ifadesini kullandı. Çetin, ilk kez eski Yunan’da ortaya çıkan ve doğrudan demokrasi örneği olarak bilinen uygulama için “Eski çağlarda da böyle forumlar yapılır, halk görüşünü ifade eder, bazen de mini halk oylamaları yapılırdı. Geçen hafta ilkini yaptığımız toplantının diğer belediye başkanlarına örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Parklardan kaldırıma, başıboş köpeklerden atık yağların değerlendirilmesine, yol ortasında kalmış elektrik direklerinden kentsel dönüşüme dek onlarca sorunun dile getirildiği toplantıda söz alan Fevzi Ağuş adlı vatandaş Çetin’e toplantı için teşekkür etti.

Fatma Akpınar adlı bir kadının, “Ben anneyim” dedikten sonra gençleri kastederek “Parklar, başıboş hayvanlar filan tamam da işsizlik ne olacak, gençler de oğlum da bunalımda.” Dedi. Bunun üzerine Başkan Soner Çetin “İş deyince yüreğim yanıyor. Haklısınız, çok büyük bir sorun bu. Belediyemizde işçi açığımız yok, tam tersine fazlamız olduğunu üzülerek belirtmek isterim. Belediyeler istihdam sorununu çözebilecek yerler değil. Belediyemize işçi alımı şu anda söz konusu değil. Emekli olanlar ya da ayrılanlar olursa belki.” şeklinde karşılık verdi.
CİHAN

Yorumlar