ÇÖZDEBİR'in seviye tespit sınavında izdiham yaşandı

Çorum Özel Dershaneler Birliği'nin (ÇÖZDEBİR) seviye tespit sınavında izdiham yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
ÇÖZDEBİR'in seviye tespit sınavında izdiham yaşandı

Çorum Özel Dershaneler Birliği'nin (ÇÖZDEBİR) seviye tespit sınavında izdiham yaşandı. ÇÖZDEBİR'in çatısı altında bulunan üye, Ahi Fem, Anafen, Bil, Demer-birey, Final ve Seviye dershanelerinin katılımıyla gerçekleşen ilköğretim 3, 4, 5, 6, 7'inci sınıflar ve lise 9, 10 ve 11'nci sınıflara 7 seansta gerçekleştirilen sınavlarda geçmiş yıllara göre rekor düzeyde katılım sağlandı. Dershane önlerinde öğrenciler ile veliler uzun kuyruklar oluşturulurken dershanelerin kapatılmasına da tepki vardı.

Çorum Özel Dershaneler Başkanı Hüseyin Çetin 2014-15 eğitim öğretim dönemine yönelik Çorum geneli ÇÖZDEBİR seviye tespit sınavına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.
Sınavın herkese açık yapıldığını anlatan Çetin, yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Sınavlara, geçen seneye göre rekor düzeyde bir katılımın yaşandığını dile getiren Çetin, katılımın yoğun olması sebebiyle birçok öğrenciyi dershanelerin kütüphanelerinde sınava aldıklarını kaydetti. Katılımın Çorumdaki öğrenci ve velilerin eğitime gösterdiği teveccühü ortaya koyduğuna dikkat çeken Çetin, ''Bu teveccühten çok memnunuz. Bugün on binlerce öğrenci dershanelere akın etti." dedi.

Ülkenin eğitim ve öğretimine destek vermek dışında hiçbir amaç gütmediklerini belirten Hüseyin Çetin, bundan sonra da farklı davranmayacaklarını dile getirdi. Çetin şöyle devam etti: "Eğitim ve öğretimin her türlü siyasi değerlendirmenin dışında olduğunu geçen yıldan fazla başvuru yapılarak on binlerce öğrenci sınava girdi. Bunun için de eğitim ve öğretimin partiler üstü milli bir politika olarak görülmesi temel isteğimizdir. Çünkü bu sınavlara öğrencilerin giriş amacı bir yıl sonraki dershaneye kayıt olmak ve indirim kazanmaktır. Velilerimiz ve öğrencilerle görüşmelerde dershanelerin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğu görüşleri yansıdı. Kayıtlarda da aynı ilginin olmasını bekliyoruz. Tek isteğimiz öğrencilerimizin başarılı olup vatana millete faydalı olmasıdır." şeklinde konuştu.

DERSHANELERİN KAPATILMASI

''Şunu belirtmek gerekiyor, şu an dershaneler okullara alternatif değil, okulların destekleyicisi olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Dershane işlevi ayrı, okulların ayrıdır. Bu eğitim sistemi ve sınav sistemi oldukça dershanelere ihtiyaç olacaktır. ''diyen ÇÖZDEBİR Başkanı Çetin, bu sınavlarda öğrencinin başarı durumuna göre yüzde 10 ile yüzde 100 arasında indirimler yaptıklarını aktardı.

Çorum'da eğitimli ve başarılı bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: ''Başarılı nesiller yetiştirmek için hiçbir etkinlikten kaçınmadan onlara tüm gücümüzle istedikleri başarıya ulaştırmak için çalışıyoruz. Çorum'un aydınlık geleceği için eğitimli, başarılı nesilleri yetiştirmeye ve bu ışığı sonuna kadar parlak tutmaya hazırız. ''
CİHAN

Yorumlar