Çöken istinat duvarı, öğrencilerin kaldığı eve girdi

Yozgat’ta 6 katlı apartmanın yanı başındaki istinat duvarı çöktü, kopan parçalar öğrenci evinin duvarını yıkıp içeri girdi.

Google Haberlere Abone ol
Çöken istinat duvarı, öğrencilerin kaldığı eve girdi

Yozgat’ta 6 katlı apartmanın yanı başındaki istinat duvarı çöktü, kopan parçalar öğrenci evinin duvarını yıkıp içeri girdi. Odanın boş olması olası facianın önüne geçti.

Aşağı Nohutlu Mahallesi Funda Sokak’ta bulunan 6 katlı Şah Eser Apartmanı'nda sabah 07.30 sıralarında meydana gelen olayda, istinat duvarının çökmesiyle parçalar evin duvarını yıkarak içeri girdi. Dairede oturan üniversite öğrencileri büyük bir gürültü ile uyandıklarını söyledi.

Mirza Karakaş isimli öğrenci yaşadıklarını şöyle anlattı: "Saat 07.30 ile 08.00 arasında oldu. Büyük bir sesle gürültü ile uyandım. Bütün apartman sakinleri de deprem oluyor zannederek, aşağı geldi. Arkadaşlarım diğer odada yatıyordu. Evde 4 kişiydik. Allah’a şükür o an bu odada yatan yoktu, şuan tek sevincimiz bu odada kimsenin olmaması."
Salih Alp’te aynı ifadelerini kullanarak,"Sabah uyuyorduk biranda büyük bir gürültü oldu. Arkadaşlarla beraber çok korktuk odaya baktığımızda eşyalarımız hep kırıldı kullanılmaz hale geldi." diye konuştu.

Öte yandan aynı binada oturan Nadir Saraç’ın evide istinat duvarının çökmesiyle zarar gördü. Saraç, sabah saatlerinde büyük bir gürültü duyduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Sabah uyuyorduk birden gürültü ile uyandık. Deprem oluyor zannetik ve evden kaçmayı düşündük. Yüksekten bir şeyler düşüyor zannettik. Odaya gelip baktığımızda evin duvarının göçtüğünü gördük."

Bina sakinleri belediyeden biran önce görevlilerin gelerek yardımcı olmasını istedi.

CİHAN

Yorumlar