Çöken iskelenin altında kalan işçinin cesedi çıkarıldı

Adana’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK) hizmet binası inşaatının çatı katı betonu dökülürken iskele çöktü.

Google Haberlere Abone ol
Çöken iskelenin altında kalan işçinin cesedi çıkarıldı

Adana’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü (SGK) hizmet binası inşaatının çatı katı betonu dökülürken iskele çöktü. Kazada 1 işçi öldü, 1’i ağır 3 işçi de yaralandı. Göçük altındaki işçi Zeki Alkanlı’nın cesedi 3,5 saatlik çalışma sonucu çıkarıldı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi Erdal Acet Caddesi üzerinde inşaat halindeki binada öğle saatlerinde yaşandı. 3’üncü katın betonu dökülürken henüz bilinmeyen bir sebeple iskele büyük bir gürültüyle çöktü. İşçilerden Hacı Çalış, arkadaşlarınca ağır yaralı olarak kurtarıldı. Zeki Alkanlı ise demir ve tahta kalıplar ile yeni dökülen betonun altında kaldı. Çalış, olay yerine sevk edilen acil yardım ambulansındaki ilk müdahalenin ardından Yüreğir Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bu arada, 2 işçi de ayak ve kollarından hafif şekilde yaralandı. Tedavileri ayakta yapıldı. Bu arada, bir yaralı işçi acil yardım ekiplerine "Göçükte arkadaşım var, beni hastaneye götürmeyin." dedi.

İl Sivil Arama Kurtarma ile Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, göçük altında kalan Zeki Alkanlı’nın kurtarılması için yaklaşık 3,5 saat çalıştı. Ekipler, Alkanlı’nın cesedini çıkarırken olay yerine gelen yakınları ile arkadaşları da fenalık geçirdi. İşçinin cenazesi ön incelemenin ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cumhuriyet savcılığınca kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar