Çocuklarını PKK’dan isteyen aileler, Atatürk heykelinin altında çadır kurdu

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde haftalardır PKK’dan çocuklarını isteyen aileler, Dağkapı Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeli altında çadır kurma kararı aldı. Amaçlarının ortak bir mesaj vermek olduğunu belirten...

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarını PKK’dan isteyen aileler, Atatürk heykelinin altında çadır kurdu

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde haftalardır PKK’dan çocuklarını isteyen aileler, Dağkapı Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeli altında çadır kurma kararı aldı. Amaçlarının ortak bir mesaj vermek olduğunu belirten aileler, açlık grevine girdi.

    Diyarbakır’da çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirten ailelerin oturma eylemleri devam ediyor. Öğle saatlerinde belediye önünden Dağkapı Meydanı’na kadar yürüyen aileler çadır kurdu.

    Dağa çıkan Fatih Eren’in ağabeyi Erhan Eren ise annelerin buradaki mesajı ile belediyedeki mesajı farklı olmadığını belirterek "Sadece seslerini Büyükşehir Belediyesi’nde veya BDP’den değil herkesimden barış sürecinin bütün taraflarına seslerimizi duyurmak. Tarafsız bir şekilde bütün siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yanımızda olması lazım. Partililerin yanımızda olmamasını yadırgıyoruz. Çünkü barış çadırlarını düne kadar onlarla beraber kuruyorduk. Şimdi onlar bizim yanımızda değil. Annelerin ortak görüşü toplumsal bir barış olsun." dedi.

CİHAN

Yorumlar