Çocukların tercihi; kışın yapboz, yazın köpük saçan oyuncaklar

Çocukların oyuncak tercihleri hava durumuna göre şekilleniyor. Soğuk kış aylarında kutu oyunları ve yapboz (puzzle) rağbet görürken, yazın köpük saçan oyuncaklar tercih ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çocukların tercihi; kışın yapboz, yazın köpük saçan oyuncaklar

Çocukların oyuncak tercihleri hava durumuna göre şekilleniyor. Soğuk kış aylarında kutu oyunları ve yapboz (puzzle) rağbet görürken, yazın köpük saçan oyuncaklar tercih ediliyor. Oyuncak sektörünün ve çocukların bu aralar ilgi odağı akıl oyunları.

Oyuncak trendleri ile ilgili açıklamalarda bulunan NT Oyuncak Kategori Müdürü Süleyman Akçakoca, şu an ailece oynanabilen oyunların tercih edildiğini dile getirdi; “2014’te akıl oyunlarına odaklanacağız. Bu alanda kalifiye ürünlere daha çok yer verilmesi gerekiyor. Akıl oyunları grubunda ürünlerimizi artırarak bu alanda boşluğu doldurmayı hedefliyoruz.” dedi.

Oyuncak satışlarında mevsimlerin rol oynadığını anlatan Akçakoca şunları kaydetti:

“Kışın ailelerin birlikte oynadığı kutu oyunları, yapboz (puzzle) öne çıkarken, ilkbahar ve yaz aylarında köpük çıkaran oyuncaklara ilginin arttığını, bu oyuncakların çocuklar için önemli bir akttivite olduğunu görmekteyiz.”


Oyuncak trendlerinde çocuklar ve ailelerin tercihleri önemli bir etmen. Çocukların oyuncak tercihinde çizgi karakterlerin bulunduğu lisanslı ürünler öne çıkıyor. Ebeveynlerin çocukları için yaptıkları oyuncak tercihleriyse eğitici ürünlere odaklanıyor. Aileler eğitici ürün tercihlerinde ürünün fiyatını değil ürünün çocukları için sağlayacağı faydayı daha çok önemsiyor.

Kalifiye oyuncakların tercih edilmesinin çocuğun sıhhati adına önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar oyuncağın çocuğun yaş grubuna uygun olup olmadığına da mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Yaş grubuna uygun oyuncak seçilmesi çocuğun oyuncağa olan ilgisini ve oyuncakla oynama süresini artırıyor.

OYUNCAK SEKTÖRÜNÜN BÜYÜKLÜĞÜ 1,2 MİLYAR LİRA

Türkiye’de oyuncak sektörü büyüklüğünün 1 miyar ile 1 milyar 200 milyon lira aralığında olduğunu ifade eden Süleyman Akçakoca, NT’nin 2013’te oyuncak ürünleri cirosunun 2012’ye oranla göre yüzde 30 arttığını bildirdi. Akçakoca, 2014’te de yüzde 30 büyüme hedeflediklerini aktardı.





CİHAN

Yorumlar