Çocukların sokakta çalıştırılmasının önlenmesine yönelik toplantı yapıldı

Batman'da çocukların sokaklarda çalıştırılmasının önlenmesine yönelik toplantı yapıldı. Valilik tarafından koordine edilen toplantı Vali Yardımcısı Şener Çağlar başkanlığında gerçekleştirildi.Valilik Konferans Salonunda yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Çocukların sokakta çalıştırılmasının önlenmesine yönelik toplantı yapıldı

Batman'da çocukların sokaklarda çalıştırılmasının önlenmesine yönelik toplantı yapıldı. Valilik tarafından koordine edilen toplantı Vali Yardımcısı Şener Çağlar başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Veysel Direk, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, İl Emniyet Müdürlüğü’nden; Çocuk Şube Müdürü Semih Altun, Yabancılar Şube Müdürü Oktay Yılmaz, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ülkü Yıldırım ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Abdullatif Önder katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Şener Çağlar, "Küçük yaştaki çocukların sokaklarda çalıştırılmasından kaynaklanan istismarı önleme noktasında üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Çocuğun ailesinin sosyo ekonomik durumundan kaynaklanan nedenler varsa, bunların tespiti ve çözümü ile bu küçük çocukların buradan uzaklaştırmalarını sağlayacak cazip sosyal imkanlar oluşturmalıyız" dedi.

Çocukları sokaktan koparmak için bu toplantıyı organize ettiklerini belirten Vali Yardımcısı Çağlar, konunun sadece yaptırım uygulayarak çözülmeyeceğini, sosyal hizmet merkezlerimizin aktif şekilde kullanılarak olayın toplumsal nedenleri de göz önüne alarak sorunun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

Toplantıda tek tek söz alarak görüş belirten katılımcılar, küçük yaştaki korunmaya muhtaç çocukların sokakta çalıştırılması durumu ile yabancı uyruklu vatandaşların şehir girişindeki trafik ışıklarında dilenmelerine ilişkin neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Toplantıda, 15 yaşından küçük çocukların sokakta çalıştırılmasının önlenmesi için ilgili kurumların işbirliği içerisinde koordineli çalışarak, sokakta çalışan çocuk sayısının en aza düşürülmesi için gerekli çalışmaların kısa sürede yapılması kararı alındı.

Vali Yardımcısı Çağlar, kurumlara bu sorunun çözümü için göstermiş oldukları ilgiden dolay teşekkür ederek, bu tür toplantıların sıklıkla yapılması gerektiğinin altını çizdi.

CİHAN

Yorumlar