'Çocukların gelişimi için oyun oynamaları çok önemli'

Çocuk Gelişim Uzmanı Serap Buharalı, çocukların dünyasında en önemli şeyin oyun olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Çocukların gelişimi için oyun oynamaları çok önemli'

Çocuk Gelişim Uzmanı Serap Buharalı, çocukların dünyasında en önemli şeyin oyun olduğunu söyledi. Buharalı, "Çocukların işi oyun oynamaktır. Günümüzde, yeni yeni oyunun psikolojik ve sosyolojik açıdan önemli olduğu farkedildi. Çocukların gelişimi ve kendilerini ifade etmeleri açısından oyun kesinlikle çok değerli." diye konuştu.

Moral FM'de Hatice Kübra Tongar’ın hazırlayıp sunduğu Kadınca Kararınca programına konuk olan Serap Buharalı, çocukların oyunlarla ilişkisini anlattı. Çocukların yaşadıkları sorunlar doğrultusunda oyun terapisi ile tedavi olmasını, uzmanlara başvurmanın yerinde olduğunu kaydetden Buharalı, "Oyun terapisi tedaviye yardımcı olunuyor. Oyun terapisinde çocuğu yönlendirme olmadan 45 dakika boyunca kesintisiz iletişim kuruluyor. Oyun terapisinde çocuğa sorumluluk veriliyor." bilgisini verdi. Buharalı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yapılan bir bir araştırmada annelerin çocukları ile koşulsuz olarak geçirdikleri zaman 5 dakika olarak belirtildi. Koşulsuz vakit geçirmek çocuklar için özel ve önemli. Çocuklarla iletişimde dikkat edilmesi gereken iki önemli faktör var. Çocuklarla iletişim kurarken onların minyatür bir yetişkin olduğunu düşünmemek gerekiyor. Ayrıca onu bir insan bir birey olarak da kabul etmek gerekiyor. Bu 2 noktada dikkat edilerek iletişim kurulması önemli. Çocuklara yaptıkları işlerde yardım etmeden onlara sorumluluk ve kendilerine güven duygusu veriliyor. Özellikle oyun terapileri ile bu şekilde iyi sonuçlar oluşabiliyor." CİHAN

Yorumlar