"Çocuklarımızın geleceğini için oy kullanacağımızı unutmayalım"

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin 'oy kullanmayan evlatların geleceği için kullanılacağından' tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. Çakmak, yaptığı açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
"Çocuklarımızın geleceğini için oy kullanacağımızı unutmayalım"

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin 'oy kullanmayan evlatların geleceği için kullanılacağından' tarihi öneme sahip olduğunu söyledi.

Çakmak, yaptığı açıklamada, İhsanoğlu'nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna 12'nci Cumhurbaşkanı olarak oturması için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Siyasi iradenin, 30 Mart mahalli seçimlerinde sürdürdüğü toplumu kutuplaştırıcı dilini cumhurbaşkanı seçiminde de sürdürmesinden ülke adına üzüntü verici olduğunu belirten Çakmak, son bir yıldır yüksek tansiyonda yürüyen siyasetin acilen normalleşmesi gerektiğini kaydetti.

Ortak Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ülkenin normalleşmesi adına bir şans olduğunu belirten Çakmak, ülkeyi yönetenlerinin, kendisi gibi düşünmeyenlere karşı kullandığı ayrıştırıcı, karalayıcı ve ötekileştirme dilinin toplumda birlikte yaşama kültürüne karşı zarar verdiğini ifade etti.

Siyasi iradenin, acilen ülkenin normalleşmesi için kendisi gibi düşünmeyenlere karşı karalayıcı, ötekileştirici, ayrımcı ve kutuplaştırıcı söylemden vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Çakmak, "Sekiz gün sonra yapacağımız seçim kendimizi değil, çocuklarımızı düşünme adına çok önemli. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ülkemizin birlik ve beraberliği için Ekmeleddin İhsanoğlu bir şans. Bu şans 10 Ağustos'ta iyi değerlendirilmeli. Yoksa rüzgar ekip fırtına biçen bir ülke konumuna düşeriz. Halkımız sandığa giderek başında nasıl bir cumhurbaşkanı görmek istediğini göstermeli. Bu seçimde, oy kullanmayan evlatlarımızın geleceği için oy kullanacağımızı hiç unutmayalım. Gün, kendimizi değil, çocuklarımızı düşünme günü. " ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar