Çocuklara çakmak gazı satışı yasaklandı

Son yıllarda çakmak gazının solunması nedeniyle yaşanan ölümler sonucu konuya ele alan Sivas Valiliği, 18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulması ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş ye.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara çakmak gazı satışı yasaklandı

Son yıllarda çakmak gazının solunması nedeniyle yaşanan ölümler sonucu konuya ele alan Sivas Valiliği, 18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulması ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara satışı ve doldurulmasını yasakladı.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ülke genelinde son yıllarda meydana gelen çakmak gazı solunması sonucu gerçekleşen ölüm vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek, çakmak gazına bağımlılık oranının hızla yükseldiğini, bu durumun kısmen Sivas’ta da yaşandığını kaydetti. Valilik tarafından kimyasal madde ihtiva eden çakmak gibi ürünlerin 18 yaşından küçüklere satışının yasaklandığının altı çizilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Çocukların ve gençlerin; solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen çakmak ve çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelere çocukların erişiminin önlenmesi, onların bu maddelerden uzak tutulması, amacı dışında satışının engellenmesi ile ilgili olarak, Sivas ili sınırları içinde 18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulması ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara satışı ve doldurulması, valilik makamının kararı ile yasaklanmıştır. Bu karara uymayan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi uyarınca idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilecektir.”
CİHAN

Yorumlar