Çocuk Şenliği’nin geliri Somalı çocuklar için kullanılacak

Bursa’da bu sene 7'ncisi düzenlenecek Çocuk Şenliği’nin geliriyle Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına tiyatro gösterisi ve eğitimi verilecek. Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ruhsatlı...

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Şenliği’nin geliri Somalı çocuklar için kullanılacak

Bursa’da bu sene 7'ncisi düzenlenecek Çocuk Şenliği’nin geliriyle Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin çocuklarına tiyatro gösterisi ve eğitimi verilecek.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ruhsatlı özel kreş ve gündüz bakım evlerinin işbirliğinde organize edilecek 7. Çocuk Şenliği tanıtım toplantısı Özgen Çay Bahçesi’nde yapıldı. Etkinliğin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluş olan Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evleri işbirliğinde yapılacağını belirten İl Müdürü Sunay Özkul, okul öncesi eğitimin çocukları hayata hazırlamak için önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

“Okul öncesi eğitim kurumları çocukları eğitim hayatına hazırlanması aşamasında büyük katkı sağlayan yerlerden biridir.” diyen Özkul, “Çünkü çocukların zihni 5 yaşına kadar çok açıktır ve zihinsel gelişimin yüzde 60’da bu dönemde gerçekleşir. Özellikle günlük aktivasyonları ve gelecek dönemlerde eğitim hayatına katkı koyacak bütün ön bilgilerin temeli burada atılmış oluyor.” dedi.

Okul öncesi eğitim kurumlarının çalışan kadınların aile içindeki yükünü azaltarak sosyal hayatlarına katkı sağladığını vurgulayan Özkul, “Okul öncesi eğitim kurumlarının çocuğa sonraki dönemde eğitim hayatına ve günlük aktivasyonlarının öğretilmesinde sağladığı katkı ile çalışan kadınların sırtından ciddi bir yük almaktadır. Okul öncesi eğitim bu anlamda çalışma hayatına katılan kadınların sosyal hayata kazandırmasında büyük önem taşıyor.” diye konuştu.

Şenliğin içeriği hakkında bilgi veren Özel Kreş ve Gündüz Bakım Evleri Temsilcisi Yasemin Kartal, ‘Çocuk Şenliği’ ile okul öncesi eğitimi alamayan çocukların ailelerine okul öncesi eğitiminin farkındalığını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Kartal, bu senenin ayrı bir amacı olduğuna işaret etti. Soma’da yaşanan maden faciasının Türkiye genelindeki tüm kurum ve kuruluşların yaraları sarma adına yaptıkları çalışmaların altını çizen Kartal, “Bu yıl şenlikte elde edeceğimiz gelir ile ‘Tiyatroya gidemeyen çocukları, biz tiyatroya götürelim’ projesini hayata geçireceğiz. Bu doğrultuda Soma’da yaşamlarını yitiren işçilerimizin çocuklarına tiyatro gösterisi ve tiyatro eğitimi vereceğiz. Bu çok önemli bir ayrıntıdır. Bu nedenle 8 Haziran Pazar günü Kültürpark’ta 10.00-19.00 saatleri arasında yapılacak olan şenliğimize tüm Bursalıları davet ediyorum.” dedi.

Şenliğin Aile ve Sosyal Politikalar Müfürlüğü’nün işbirliği ile Kültürpark’ta bulunan Lunapark’ın üst alanında gerçekleştirileceğini belirten Kartal, şöyle devam etti: “Şenliğimize Bursa, İnegöl, Gemlik ve Mustafa Kemalpaşa’daki 57 ruhsatlı özel kreş katılacaktır. Kreşlerin yanı sıra bazı belediyeler ve firmalar şenliğe sponsorluklarıyla destek verecek. Her kreşin standında değişik el becerilerine yönelik etkinlikler şenliğe gelen çocuklara yaptırılacak, ayrıca anne-baba-çocuk yarışmaları, animatörler, müzik, şişme oyuncaklar gibi etkinliklerle aile ve çocukların güzel bir gün geçirmeleri sağlanacaktır. Şenliğin ilk yıllarında elde edilen geliri Orhaneli’nde bir kreşe bağışlayarak onların ihtiyaçlarına yönelik destek olduk. Geçtiğimiz yıllarda ise şenlikten elde edilen gelirle ‘Tiyatroya gidemeyen çocukları, biz tiyatroya götürelim’ projesi ile maddi imkanı olmayan ailelerin çocuklarına tiyatro gösterisi ve tiyatro eğitimi verdik.” CİHAN

Yorumlar